Oversluiten

Hypotheekrenteverwachting voor 2013

  De hypotheekrenteverwachting voor 2013 is zowel voor huizenkopers als huizenbezitters interessant. De ontwikkeling van de hypotheekrente is bepalend voor belangrijke hypotheekbeslissingen. Ook kan een lagere hypotheekrente u honderden euro's per jaar besparen. Wat doen de rentetarieven in 2013?

Hypotheekrente verwachting voor 2013

Oversluiten verstandig bij lage rente?

  De hypotheekrente is op dit moment historische laag. Oversluiten kan de maandlasten flink verlagen. Lees meer over de voor en nadelen van oversluiten.

Oversluiten verstandig bij lage rente?

Hypotheek verlengen of oversluiten?

  Uw hypotheek verlengen of oversluiten? Aan het einde van de rentevastperiode is de keuze aan u. U kunt ingaan op het verlengingsvoorstel van de bank, of u sluit uw hypotheek boetevrij over naar een andere hypotheekaanbieder. Kritische hypotheekconsumenten nemen hierin zelf het initiatief. Dat kan u maandelijks een flink bedrag besparen.

Hypotheek verlengen of oversluiten?

Hypotheek in 2013

  In 2013 een hypotheek afsluiten of oversluiten? Hier staan alle wijzigingen op een rijtje, onder andere de hypotheekrenteaftrek, verplicht aflossen en maximale hypotheek.

Hypotheek in 2013

Bezwaar WOZ-waarde stap voor stap

  Voor veel huizenbezitters is de WOZ-waarde wederom gestegen terwijl de huizenprijs is gedaald. Zij krijgen onterecht een hogere belastingaanslag. Hypotheek-rentetarieven.nl legt u stap voor stap uit hoe u bezwaar kunt maken tegen een te hoge WOZ-waarde.

Bezwaar WOZ-waarde stap voor stap

Oversluiten moeilijker door voorwaarden NHG 2013

  In 2013 wijzigen de voorwaarden voor een NHG-hypotheek. Wie na 1 januari zijn hypotheek wil oversluiten met NHG moet deze verplicht in 30 jaar volledig aflossen. Dit stelt de huizenbezitter voor een moeilijke keuze, met bijna zeker een lastenverzwaring van tientallen tot honderden euro’s per maand tot gevolg.

Oversluiten moeilijker door voorwaarden NHG 2013

Banksparen verovert de hypotheekmarkt

  Banksparen is populair. Banken veroveren met bankspaarhypotheken razendsnel de markt. Dit gaat ten koste van de verzekeringsmaatschappijen en hun levensverzekeringen. Waar de bankspaarhypotheken inspelen op de vraag naar veilige hypotheekproducten, zuchten levensverzekeringen onder een slecht imago.

Banksparen verovert de hypotheekmarkt

Oversluiten hypotheek wordt makkelijker

  Minister De Jager gaat het voor consumenten makkelijker maken om hun hypotheek over te sluiten. De Minister reageert hiermee op de recente berichtgeving over ‘wurghypotheken’. Met de maatregelen wordt de positie van hypotheekconsumenten tegenover de bank sterker.

Oversluiten hypotheek wordt makkelijker

Zelf zorgen voor een lage hypotheekrente

  Door zelf initiatief te nemen kunt u tegenwicht bieden aan de grote banken. Dat is een belangrijke conclusie uit onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Goed nieuws voor de kritische hypotheekconsument! De NMA deed onderzoek naar de Nederlandse hypotheekmarkt en kwam met een aantal interessante resultaten. De concurrentie op de hypotheekmarkt neemt toe en de marges op de hypotheekrente dalen.

Positie hypotheekconsument

Woningmarkt per provincie

  Hoe staat het met de woningmarkt in mijn provincie? Nu kopen of wachten? De huidige consument zit vol met vragen. Deze actuele huizenmarktcijfers per provincie helpen u mogelijk verder.

Woningmarkt per provincie

Pagina's

Subscribe to RSS - Oversluiten