Oversluiten

Hypotheekrenteverwachting voor 2013

door
Hypotheekrente verwachting voor 2013
De hypotheekrenteverwachting voor 2013 is zowel voor huizenkopers als huizenbezitters interessant. De ontwikkeling van de hypotheekrente is bepalend voor belangrijke hypotheekbeslissingen. Ook kan een lagere hypotheekrente u honderden euro's per jaar besparen. Wat doen de rentetarieven in 2013?

Oversluiten verstandig bij lage rente?

door
Oversluiten verstandig bij lage rente?
De hypotheekrente is op dit moment historische laag. Oversluiten kan de maandlasten flink verlagen. Lees meer over de voor en nadelen van oversluiten.

Hypotheek verlengen of oversluiten?

door
Hypotheek verlengen of oversluiten?
Uw hypotheek verlengen of oversluiten? Aan het einde van de rentevastperiode is de keuze aan u. U kunt ingaan op het verlengingsvoorstel van de bank, of u sluit uw hypotheek boetevrij over naar een andere hypotheekaanbieder. Kritische hypotheekconsumenten nemen hierin zelf het initiatief. Dat kan u maandelijks een flink bedrag besparen.

Hypotheek in 2013

door
Hypotheek in 2013
In 2013 een hypotheek afsluiten of oversluiten? Hier staan alle wijzigingen op een rijtje, onder andere de hypotheekrenteaftrek, verplicht aflossen en maximale hypotheek.

Bezwaar WOZ-waarde stap voor stap

door
Bezwaar WOZ-waarde stap voor stap
Voor veel huizenbezitters is de WOZ-waarde wederom gestegen terwijl de huizenprijs is gedaald. Zij krijgen onterecht een hogere belastingaanslag. Hypotheek-rentetarieven.nl legt u stap voor stap uit hoe u bezwaar kunt maken tegen een te hoge WOZ-waarde.

Oversluiten moeilijker door voorwaarden NHG 2013

door
Oversluiten moeilijker door voorwaarden NHG 2013
In 2013 wijzigen de voorwaarden voor een NHG-hypotheek. Wie na 1 januari zijn hypotheek wil oversluiten met NHG moet deze verplicht in 30 jaar volledig aflossen. Dit stelt de huizenbezitter voor een moeilijke keuze, met bijna zeker een lastenverzwaring van tientallen tot honderden euro’s per maand tot gevolg.

Banksparen verovert de hypotheekmarkt

door
Banksparen verovert de hypotheekmarkt
Banksparen is populair. Banken veroveren met bankspaarhypotheken razendsnel de markt. Dit gaat ten koste van de verzekeringsmaatschappijen en hun levensverzekeringen. Waar de bankspaarhypotheken inspelen op de vraag naar veilige hypotheekproducten, zuchten levensverzekeringen onder een slecht imago.

Oversluiten hypotheek wordt makkelijker

door
Oversluiten hypotheek wordt makkelijker
Minister De Jager gaat het voor consumenten makkelijker maken om hun hypotheek over te sluiten. De Minister reageert hiermee op de recente berichtgeving over ‘wurghypotheken’. Met de maatregelen wordt de positie van hypotheekconsumenten tegenover de bank sterker.

Zelf zorgen voor een lage hypotheekrente

door
Positie hypotheekconsument
Door zelf initiatief te nemen kunt u tegenwicht bieden aan de grote banken. Dat is een belangrijke conclusie uit onderzoek van de Nederlandse Mededingingsautoriteit. Goed nieuws voor de kritische hypotheekconsument! De NMA deed onderzoek naar de Nederlandse hypotheekmarkt en kwam met een aantal interessante resultaten. De concurrentie op de hypotheekmarkt neemt toe en de marges op de hypotheekrente dalen.

Woningmarkt per provincie

door
Woningmarkt per provincie
Hoe staat het met de woningmarkt in mijn provincie? Nu kopen of wachten? De huidige consument zit vol met vragen. Deze actuele huizenmarktcijfers per provincie helpen u mogelijk verder.

Pagina's

Subscribe to RSS - Oversluiten