Hypotheekrente ASN Bank

ASN is een bijzondere bank door haar duurzame activiteiten. U kunt er echt ‘gewoon’ sparen, betalen, beleggen en dus ook ene hypotheek afsluiten.

Duurzaam bankieren met ASN

ASN Bank is in 1960 opgericht als duurzame bank. Dat is een mooi streven, maar hoe werkt duurzaam bankieren in de praktijk. Bij ASN Bank wordt bijvoorbeeld alleen belegd in bedrijven en organisaties die voldoen aan hun duurzaamheidscriteria. Dit zijn criteria op het gebied van mensenrechten, klimaat en biodiversiteit. Spaargeld wordt bij ASN gebruikt om huisvesting, duurzame energie en zorg mee te financieren.

ASN Hypotheek

De ASN Hypotheek is er voor de aankoop van een huis. Ook is het mogelijk om een bestaande hypotheek over te sluiten naar ASN. U heeft keuze uit lineair of annuïtair aflossen of de hypotheek (deels) aflossingsvrij houden. Ook een overbruggingshypotheek en bouwdepot behoren tot het assortiment. 

ASN Duurzaam Wonen

ASN Duurzaam Wonen is een bijzondere hypotheek. Het is een leningdeel naast de reguliere ASN Hypotheek waarmee energiebesparende maatregelen gefinancierd kunnen worden.

Met ASN Duurzaam Wonen kan minimaal € 2.500,- en maximaal € 15.000,- geleend worden tegen een aantrekkelijk tarief. Daarnaast krijg je rentekorting op de ASN Hypotheek. Dit onder voorwaarden dat u binnen 2 jaar de geplande energiebesparende maatregelen uitvoert.

Hypotheekrente ASN Bank

De hypotheekrente van ASN Bank scoort in ons renteoverzicht in de middenmoot. Als u de ASN Hypotheek combineert met ASN Duurzaam Wonen dan is de hypotheekrente al een stuk beter.

ASN Bank is natuurlijk geen prijsvechter, maar daar bent u niet naar op zoek als u kiest voor een duurzame bank. Wel is het fijn als de hypotheekrente marktconform is. Wat dat betreft blijft ASN mooi midden van de hypotheekrente.

    Actuele hypotheekrente
    (Lees ook: Hoe komt deze vergelijking tot stand?)