Hypotheekrente 25 jaar vast

Laatste update rentepercentages: 24-03-2023

Hoe komt deze vergelijking tot stand

Dagelijks ontvangen we de actuele rentetarieven van geldverstrekkers. Deze worden door ons gecontroleerd en gesorteerd in dit renteoverzicht. Daarbij hanteren we volgende regels:

De laagste hypotheekrente staat bovenaan

In het renteoverzicht sorteren we hypotheken op basis van de actuele laagste hypotheekrente. Eventuele kortingen passen we direct toe. De rentetarieven worden gesorteerd per rentevastperiode en per hypotheekvorm

We tonen alle geldverstrekkers

We vergelijken alle actieve geldverstrekkers in Nederland die hypotheken aanbieden. Per verstrekker worden alle hypotheekproducten voor particulieren getoond.

Als een hypotheekverstrekker verschillende producten aanbiedt per rentevastperiode of per hypotheekvorm wordt in het renteoverzicht het product met het laagste tarief getoond.

Het renteoverzicht is 100% onafhankelijk

Enkel de hoogte van de hypotheekrente bepaalt de plaats van de geldverstrekker in het renteoverzicht. Ook ontvangen we geen beloning van derden voor het tonen van de informatie. Ons renteoverzicht is daarmee 100% onafhankelijk.

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Maak de juiste keuzes met een hypotheekvergelijking op maat.

Hypotheekrente 25 jaar vast

Op zoek naar de laagste hypotheekrente 25 jaar vast? Dit is een overzicht van de laagste tarieven van alle geldverstrekkers die een rentevaste periode van 25 jaar aanbieden. Heb je ergens een lagere rente gezien? Meld het ons!


Laagste rente 25 jaar vast aanvragen

Op deze pagina kun je zelf de laagste hypotheekrente 25 jaar vast vergelijken. Houd er wel rekening mee dat dit vanaf-rentes zijn. Door op ‘offerte’ te klikken, zie je het volledige aanbod per bank bij een rentevaste periode van 25 jaar. Ook kun je de laagste rente aanvragen via een eenvoudig formulier.

Vind je het lastig om de juiste bank te kiezen? Met onze onafhankelijke hypotheekvergelijking helpen we je met het kiezen van de meest voordelige hypotheek.


Is 25 jaar vast de juiste keuze voor jou?

Met een rentevaste periode van 25 jaar, kiest voor zekerheid op een lange termijn. Gedurende deze periode blijft jouw hypotheekrente namelijk gelijk. Voor deze zekerheid betaal je ook meer. De hypotheekrente 25 jaar vast is namelijk weer iets hogere dan 20 jaar vast.

Een ander nadeel van een lange rentevaste periode is dat het duurder is om het hypotheekcontract open te breken. De boeterente die je betaalt om, bijvoorbeeld over te stappen naar een lagere hypotheekrente, wordt hoger naarmate de looptijd nog lang duurt.

Hier lees je meer over de voor en nadelen van de hypotheekrente lang vastzetten.


Rentevastperiode 25 jaar minder vaak gekozen

De rentevaste periode 25 jaar wordt minder vaak gekozen, dan bijvoorbeeld de hypotheekrente 30 jaar vast. Tocht is het goed dat geldverstrekkers ook deze ‘tussenweg’ aanbieden. Als je bijvoorbeeld de hypotheekrente eerder voor 5 jaar heeft vastgelegd, kun je met deze rentevaste periode de looptijd vol maken met een gelijkblijvende hypotheekrente. De keuze is wel wat beperkt, omdat niet elke geldverstrekker een rentevaste periode van 25 jaar in het assortiment heeft.

8.2
8.2 uit 2817 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Ontzettend bedankt met de hulp

  Erg goede informatie ontvangen.

  12/03/2023 Karima, Rotterdam
 • Zeer correct

  Alle gemaakte afspraken werden keurig nagekomen.

  12/03/2023 Wijnand Hooft, HAREN GN
 • Kort telefoongesprek

  N.a.v. mijn ingevulde vragenlijst werd ik meteen deskundig te woord gestaan. Uitkomst was negatief maar ik vond het plezierig dat dit ook kort en accuraat werd uitgelegd.

  03/03/2023 Bart, Landhorst