Hypotheek berekenen

De maximale hypotheek, toekomstige maandlasten of de boeterente; de hypotheek berekenen kan eenvoudig online. Start uw hypotheek berekening:

Maximale hypotheek berekenen

Maximale hypotheek

Bereken eenvoudig uw maximale hypotheek. Is uw droomhuis haalbaar? De berekening geeft een goede benadering van het hypotheekbedrag dat u kunt lenen.

Maandlasten berekenen

Maandlasten

Bereken zelf de kosten voor uw hypotheek. Wat worden uw toekomstige maandlasten? Inzicht in wat u betaalt voor uw hypotheek en hoeveel u overhoudt voor andere zaken.

Aflossingsvrij of aflossen?

Aflossingsvrij of aflossen?

De aflossingsvrije hypotheek oversluiten is vaak voordelig. Kiest u daarbij opnieuw voor aflosvrij of start u met aflossen?

Boeterente berekenen

Boeterente berekenen

Bereken eenvoudig uw boete bij vervroegd aflossen. De boeterente bepaalt mede of oversluiten voordelig is.

Hypotheekrenteaftrek berekenen

Hypotheekrenteaftrek

Lees alles over de hypotheekrente aftrek en bereken uw belastingvoordeel (bruto en netto maandlast).

Woningwaarde berekenen

Woningwaarde berekenen

Bereken woningwaarde op basis van historische huizenmarktcijfers.

Hypotheek berekenen online? Dat kan!

Er was een tijd dat u voor het berekenen van de hypotheek naar een adviseur ging of met de bank belde. Dit was niet alleen tijdrovend, vaak volgde op de berekening een verkooppraatje van de adviseur. Vervelend, want eigenlijk wilde u zich alleen maar oriënteren of was u eenvoudigweg nieuwsgierig, bijvoorbeeld naar uw maximale hypotheek.

De komst van internet heeft de hypotheek berekenen een stuk eenvoudiger gemaakt. Dit doet u namelijk volledig online. Na het invullen van enkele variabelen, zoals uw inkomen en woningwaarde, ziet u direct de uitkomst van de berekening. Zo kunt u zich online oriënteren op een nieuwe hypotheek.

Uw hypotheek berekenen, doe het geheel onafhankelijk

U kunt natuurlijk de hypotheek berekenen op de websites van geldverstrekkers zoals ABN AMRO, Rabobank en ING. Vaak krijgt u dan verschillende uitkomsten, zoals te zien in ons onderzoek waar u de hoogste hypotheek krijgt. Dit terwijl banken zich aan dezelfde hypotheeknormen moeten houden.

Onze hypotheek berekening is 100% onafhankelijk. Dit betekent dat we altijd op zoek gaan naar de optimale uitkomst voor u, uiteraard binnen de actuele normen van 2023.

Aanbod hypotheek berekenen uitgebreid

De hypotheek berekenen is nog altijd synoniem aan de maximale hypotheek. De laatste jaren hebben we diverse berekeningen die inzicht geven in de hypotheek aan het aanbod toegevoegd. Zo kunt u de hypotheekrenteaftrek berekenen, uw boeterente bij oversluiten en de maandlasten van uw nieuwe hypotheek.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hoeveel hypotheek u kunt krijgen is voor een groot deel afhankelijk van uw inkomen. Maar naast inkomen zijn er nog een aantal andere factoren die van invloed zijn. Neem een kijkje op onderstaande pagina en vind alle informatie die je nodig hebt.

Hoe bereken ik mijn hypotheek?

In het formulier op onze website vult u enkele variabele in, zoals uw inkomen en woningwaarde. Hierna ziet u direct de uitkomst van de berekening. Onze hypotheek berekening is ontzettend simpel en altijd 100% onafhankelijk.

8.3
8.3 uit 2673 reviews. 90% beveelt ons aan!