Hypotheek berekenen

De maximale hypotheek, toekomstige maandlasten of de boeterente; de hypotheek berekenen kan eenvoudig online. Start jouw hypotheek berekening:

Maximale hypotheek

Bereken eenvoudig jouw maximale hypotheek. Is jouw droomhuis haalbaar? De berekening geeft een goede indicatie van het hypotheekbedrag dat je kunt lenen.

Maandlasten

Bereken zelf de kosten voor jouw hypotheek. Wat worden jouw toekomstige maandlasten? Inzicht in wat je betaalt voor jouw hypotheek en hoeveel je overhoudt voor andere zaken.

Aflossingsvrij of aflossen

De aflossingsvrije hypotheek oversluiten is vaak voordelig. Kies je daarbij opnieuw voor aflosvrij of start je met aflossen?

Boeterente berekenen

Bereken eenvoudig jouw boete bij vervroegd aflossen. De boeterente bepaalt mede of oversluiten voordelig is.

Hypotheekrente aftrek

Lees alles over de hypotheekrente aftrek en bereken jouw belastingvoordeel (bruto en netto maandlast).

Woningwaarde berekenen

Bereken woningwaarde op basis van historische huizenmarktcijfers.

Hypotheek berekenen online? Dat kan!

Er was een tijd dat je voor het berekenen van de hypotheek naar een adviseur ging of met de bank belde. Dit was niet alleen tijdrovend, vaak volgde op de berekening een verkooppraatje van de adviseur. Vervelend, want eigenlijk wilde je alleen maar oriënteren of was je gewoon nieuwsgierig, bijvoorbeeld naar jouw maximale hypotheek.

De komst van internet heeft de hypotheek berekenen een stuk eenvoudiger gemaakt. Dit doe je namelijk volledig online. Na het invullen van enkele variabelen, zoals jouw inkomen en woningwaarde, zie je direct de uitkomst van de berekening. Zo kun je zich online oriënteren op een nieuwe hypotheek.

Samen de hypotheek berekenen. Hypotheek berekenen, maandlasten berekenen, Hypotheek-rentetarieven

Jouw hypotheek berekenen, doe het geheel onafhankelijk

Je kunt natuurlijk de hypotheek berekenen op de websites van geldverstrekkers zoals ABN AMRO, Rabobank en ING. Vaak krijg je dan verschillende uitkomsten, zoals te zien in ons onderzoek waar je de hoogste hypotheek krijgt. Dit terwijl banken zich aan dezelfde hypotheeknormen moeten houden.

Onze hypotheek berekening is 100% onafhankelijk. Dit betekent dat we altijd op zoek gaan naar de optimale uitkomst voor jou, uiteraard binnen de actuele normen van 2023.

Hoeveel maandlasten bij 250.000 hypotheek?

Op onze website kun je heel gemakkelijk jouw maandlasten berekenen. Om een indicatie te geven wat je maandlasten gaan zijn bij een hypotheek van 250.000 euro hebben wij een rekenvoorbeeld voor je. Hierbij is gerekend met de huidige laagste rente bij een rentevast periode van 10 jaar en een annuïtaire hypotheek. Op dit moment is deze rente te vinden bij de LLOYDS BANK en Woonnu.
Hypotheek: 250.000
Rente: 4,01% op basis van 10 jaar vast
Maandlasten: €1195,-
Let op!: Dit is een indicatie en misschien niet helemaal meer up-to-date. Bereken daarom zelf je maandlasten voor de betrouwbaarste resultaten.

Hoe kan je je hypotheek berekenen?

Met onze bereken tool kun je jouw hypotheek berekenen, maar hoe werkt deze berekening nu precies? Jouw hypotheek wordt berekend aan de hand van een aantal factoren, dit zijn:
– Je inkomen
– Type dienstverband
– Je leeftijd
– De waarde van de woning
– De hoogte van de rente en hoelang je deze vastzet
– Wel of geen NHG
– Jouw eventuele schulden

Aan de hand van deze gegevens gaat onze tool aan de slag met de berekening van jouw hypotheek. Op onze maximale hypotheek pagina vind je een uitgebreide uitleg over hoe deze berekening werkt. Goed om te weten dat dit een indicatie is en er vaak meer mogelijk is dan je berekend hebt. Ga daarom vrijblijvend in gesprek met een van onze adviseurs om al jouw mogelijkheden te bespreken.

Welke hypotheek is er voor starters?

Als starter kun je gebruik maken van de startershypotheek. Dit is een speciaal product gericht op het kopen van je eerste woning. Je kunt de startershypotheek berekenen met onze berekentool. Zo weet je precies hoeveel je kunt lenen en kun je op zoek naar je eerste droomwoning

Wat is de hypotheekrente op dit moment?

De hypotheekrentes fluctueren op dit moment ontzettend erg. Wij geven je op onze website een overzicht met alle actuele rentes per rentevast periode. Zo ben je altijd op de hoogte van de laagste rente.

Hypotheek berekenen mets eigen geld

Nu weet je hoeveel je kunt lenen en hoeveel je maandlasten gaan zijn. Als laatste heb je toch ook eigen geld nodig voor het kopen van een woning, maar hoeveel eigen geld heb je dan nodig? Wij vertellen je meer over hypotheek berekenen met eigen geld.

Hoeveel eigen geld heb ik nodig voor het kopen van een woning?

Eigen geld bij het kopen van een woning is noodzakelijk. Zo heb je eigen geld nodig voor het bekostigen van de kosten koper. Maar ook voor het eventueel overbieden op de woning heb je eigen geld nodig.

Nu weet je wat je maximaal kunt lenen, wat je maandelijkse lasten zullen zijn en hoeveel eigen geld je nodig hebt. Maar jouw situatie kan nog specifieker zijn. Zo wil je bijvoorbeeld een volgende woning kopen en wil je weten hoe je dit slim kunt aanpakken. Lees dan nu alles over de verhuisregeling. Berekeningen maken over belangrijke zaken kan natuurlijk ook voor bijvoorbeeld; de hypotheekrenteaftrek, jouw boeterente bij oversluiten of een berekening van de woningwaarde.

Om je zo goed mogelijk te helpen bij de berekening van je hypotheek zijn al onze formulieren persoonlijk gericht op jouw situatie.

Benieuwd wat jouw hypotheek is?


Rente berekenen

Naast dat je jouw hypotheek kunt bereken is het ook belangrijk te weten hoeveel rente je maandelijks gaat betalen. Wij helpen je graag bij berekenen van deze rente.

Stel je wilt een hypotheek afsluiten van 350.000 euro met een looptijd van 10 jaar, dit levert op dit moment een maandlast van minimaal €1681,-. De goedkoopste rente voor een looptijd van 10 jaar is namelijk 4.1%. Om jouw maandlasten zo goed mogelijk te berekenen gebruiken wij onderstaande berekening. In deze maandlasten wordt ook de rente berekend. Wij hebben geen specifieke tool om deze rente te berekenen, maar nemen deze rente mee in het berekenen van de maandlasten.

De maandelijkse rente komt in dit geval dus uit 0.3417% per maand. Dit percentage is mee genomen in onderstaande berekening.

Maandlasten hypotheek = (maandrente / (1-((1+maandrente)^ – aantal maanden))) x hypotheekbedrag
Uitkomst in dit voorbeeld is een maandlast van €1691
(0,003417 / (1 – ((1+0,003417)^-360))) * 350.000

Mis geen enkele rente-update!

Onze hypotheek expert Roel houdt u graag op de hoogte van belangrijk nieuws en actuele rentestanden.

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

+140.000 abonnees | Wekelijks rente-overzicht + hypotheektips
Extra: ontvang exclusief de renteverwachting 2024

8.5
8.5 uit 3114 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Snel adequate info

  Om snel een beeld te krijgen van de rente-percentages van diverse aanbieders, is de website bijzonder geschikt

  22/05/2024 Piet, Wijckel
 • Goed geholpen

  Was goed en duidelijk uit geleg

  02/06/2024 Theo Raike, Alkmaar
 • Advies TOP

  In overleg met uw medewerker ben ik tot de juiste beslissing gekomen, ik waardeer dit zeer. Het contact heb ik als héél positief ervaren.

  11/06/2024 Cor Varkevisser, Katwijk