Hypotheek berekenen

De maximale hypotheek, toekomstige maandlasten of de boeterente; de hypotheek berekenen kan eenvoudig online. Start jouw hypotheek berekening:

Maximale hypotheek

Bereken eenvoudig jouw maximale hypotheek. Is jouw droomhuis haalbaar? De berekening geeft een goede benadering van het hypotheekbedrag dat je kunt lenen.

Maandlasten

Bereken zelf de kosten voor jouw hypotheek. Wat worden jouw toekomstige maandlasten? Inzicht in wat je betaalt voor jouw hypotheek en hoeveel je overhoudt voor andere zaken.

Aflossingsvrij of aflossen

De aflossingsvrije hypotheek oversluiten is vaak voordelig. Kies je daarbij opnieuw voor aflosvrij of start je met aflossen?

Boeterente berekenen

Bereken eenvoudig jouw boete bij vervroegd aflossen. De boeterente bepaalt mede of oversluiten voordelig is.

Hypotheekrente aftrek

Lees alles over de hypotheekrente aftrek en bereken jouw belastingvoordeel (bruto en netto maandlast).

Woningwaarde berekenen

Bereken woningwaarde op basis van historische huizenmarktcijfers.

Hypotheek berekenen online? Dat kan!

Er was een tijd dat je voor het berekenen van de hypotheek naar een adviseur ging of met de bank belde. Dit was niet alleen tijdrovend, vaak volgde op de berekening een verkooppraatje van de adviseur. Vervelend, want eigenlijk wilde je zich alleen maar oriënteren of was je eenvoudigweg nieuwsgierig, bijvoorbeeld naar jouw maximale hypotheek.

De komst van internet heeft de hypotheek berekenen een stuk eenvoudiger gemaakt. Dit doet je namelijk volledig online. Na het invullen van enkele variabelen, zoals jouw inkomen en woningwaarde, zie je direct de uitkomst van de berekening. Zo kun je zich online oriënteren op een nieuwe hypotheek.

Jouw hypotheek berekenen, doe het geheel onafhankelijk

Je kunt natuurlijk de hypotheek berekenen op de websites van geldverstrekkers zoals ABN AMRO, Rabobank en ING. Vaak krijg je dan verschillende uitkomsten, zoals te zien in ons onderzoek waar je de hoogste hypotheek krijgt. Dit terwijl banken zich aan dezelfde hypotheeknormen moeten houden.

Onze hypotheek berekening is 100% onafhankelijk. Dit betekent dat we altijd op zoek gaan naar de optimale uitkomst voor je, uiteraard binnen de actuele normen van 2023.

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen?

Hoeveel hypotheek je kunt krijgen is voor een groot deel afhankelijk van jouw inkomen. Maar naast inkomen zijn er nog een aantal andere factoren die van invloed zijn. Neem een kijkje op onderstaande pagina en vind alle informatie die je nodig hebt.

Hoe bereken ik mijn hypotheek?

In het formulier op onze website vul je enkele variabele in, zoals jouw inkomen en woningwaarde. Hierna zie je direct de uitkomst van de berekening. Onze hypotheek berekening is ontzettend simpel en altijd 100% onafhankelijk.

Aanbod hypotheek berekenen uitgebreid

De hypotheek berekenen is nog altijd synoniem aan de maximale hypotheek. De laatste jaren hebben we diverse berekeningen die inzicht geven in de hypotheek aan het aanbod toegevoegd. Zo kun je de hypotheekrenteaftrek berekenen, jouw boeterente bij oversluiten en de maandlasten van jouw nieuwe hypotheek.

8.2
8.2 uit 2825 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Ontzettend bedankt met de hulp

  Erg goede informatie ontvangen.

  12/03/2023 Karima, Rotterdam
 • Zeer correct

  Alle gemaakte afspraken werden keurig nagekomen.

  12/03/2023 Wijnand Hooft, HAREN GN
 • Kort telefoongesprek

  N.a.v. mijn ingevulde vragenlijst werd ik meteen deskundig te woord gestaan. Uitkomst was negatief maar ik vond het plezierig dat dit ook kort en accuraat werd uitgelegd.

  03/03/2023 Bart, Landhorst