Block title
Block content

Maximale hypotheek berekenen

Met uw bruto jaarinkomen (en eventueel dat van uw partner) krijgt u direct een inschatting van uw maximale hypotheek.


Uw maximale hypotheek

(met Nationale Hypotheek Garantie):

€ 0,-*

Block title
Block content

Berekening maximale hypotheek

Een hypotheekberekening is niet iets standaard, maar hangt af van verschillende factoren en parameters. Om toch een goede indicatie te geven van hoeveel u kunt lenen, bestaan er goede rekenmethodes. Een indicatieve hypotheekberekening kan op volgende manier berekend worden:

Maximale hypotheek berekening

Jaarinkomen

Met het bruto jaarinkomen bedoelen we het jaarsalaris, vakantiegeld en eventuele dertiende maand. Dit kan je makkelijk zelf berekenen:

bruto maandsalaris x 12 x 108% + dertiende maand

Vaste toeslagen zoals ploegentoeslag mag hier ook bij opgeteld worden.
Voor zelfstandigen wordt als regel de gemiddelde nettowinst van de afgelopen drie jaar genomen.

Kredietlasten

De jaarlijkse kosten van doorlopende kredieten (bijvb bij postorderbedrijven, creditcards), persoonlijke leningen, alimentatie.

Maximale hypotheek berekenen

Hypotheek-rentetarieven.nl biedt u een handige maximale hypotheek rekenmodule aan om snel een berekening te doen voor uw maximale hypotheek. Door deze maximale hypotheek berekening weet u meteen of u uw droomhuis kunt aanschaffen en hoeveel u na de aankoop nog kunt besteden aan het eventueel inrichten en opknappen van de woning.

Bij het berekenen van uw maximale hypotheek moet u rekening houden met de normen van geldverstrekkers.
Geldverstrekkers hanteren namelijk eigen normen om de maximale hypotheek te berekenen. Vaak komen ze tot een hogere maximale hypotheek dan de maximale hypotheek volgens de NHG normen.

Bij het berekenen van de maximale hypotheek kijken geldverstrekkers voornamelijk naar hun eigen risico: hoe groot is de kans dat de hypotheek niet meer terugbetaald kan worden? Bedenk bij bovenstaande maximale hypotheek berekening dan ook altijd of u zich deze hypotheeklasten kunt veroorloven.

Lees hier meer over de maximale hypotheek in 2018.