Maandlasten hypotheek berekenen

Eenvoudig en online jouw maandlasten hypotheek berekenen. Je ziet direct jouw (toekomstige) hypotheeklast. Bereken de laagste maandlast voor jouw hypotheek.

Uw bruto hypotheekmaandlasten:

* De berekening is een nauwkeurige indicatie van jouw maandlasten. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Berekend volgens de voorwaarden van 2021.

Maandlast hypotheek berekenen

Maandlasten hypotheek berekenen? Slim! Dit helpt je namelijk bij het oriënteren naar een nieuwe hypotheek of het oversluiten van jouw bestaande hypotheek.

Want misschien denk je aan gezinsuitbreiding? Of wil je over enkele jaren minder gaan werken? Zorg er altijd voor dat je de maandlasten van jouw hypotheek ook in de toekomst kunt dragen.

Daarnaast is het leuk om te weten wat jouw toekomstige maandlasten worden, zodat je een beter beeld kunt vormen vooraleer je een woning gaat aankopen. Bekijk wat de hypotheekrente van dit moment is?

Berekening van jouw maandlasten hypotheek

Ga je een woning kopen? Bedenk dan vooral ook welke maandelijkse hypoheeklast je wil betalen. Op onze website kun je snel en eenvoudig jouw hypotheek maandlasten berekenen. Inzicht in deze maandlasten is belangrijk, aangezien je jouw hobby’s wil blijven uitoefenen, op vakantie gaan, enzovoort.

Hoe kan ik mijn maandlasten hypotheek berekenen?

Op onze website kun je jouw maandlasten hypotheek berekenen. Met slechts een beperkt aantal gegevens kunnen wij jouw hypotheek maandlasten berekenen. Onderstaand een opsomming van deze gegevens:

– De hoogte van de hypotheek (hypotheeksom)
– Het rentepercentage van de hypotheek op basis van jouw voorkeur rentevaste periode
– De totale looptijd van de hypotheek

Verschillende hypotheekvormen hebben een verschillende maandlast. De uitkomst van deze berekening zijn de bruto maandlasten hypotheek op basis van een annuïteitenhypotheek. Dit op is op dit moment de meest gekozen variant. De netto maandlasten hypotheek zijn de maandelijkse kosten van jouw hypotheek rekening houdend met het belasting voordeel van het eigenwoningforfait.

Voor een lineaire hypotheek of aflossingsvrije hypotheek (alleen rente) wordt de maandtermijn op een andere wijze berekend.

Maandlasten hypotheek berekenen?

Rekenvoorbeeld maandlast hypotheek berekening

Benieuwd wat jouw maandlasten hypotheek zijn? Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van hoe wij jouw maandlasten hypotheek berekenen.

Wat kost een hypotheek van 290.000 euro?

Voorbeeld gegevens:
Gewenste hypotheek: €290.000
Gewenste rentevaste periode: 20 jaar
Laagste hypotheekrente: 2.18% (0.1817% per maand)
Looptijd hypotheek: 30 jaar (360 maanden)

Formule berekening:
Maandlasten hypotheek = (maandrente / (1-((1+maandrente)^ – aantal maanden))) x hypotheekbedrag
Uitkomst in dit voorbeeld is een maandlast van €1.098,19
(0,001817 / (1 – ((1+0.001817)^-360))) * 290.000

Maandlasten hypotheek vs. huren

Wat is gunstiger kopen of huren?

Om te weten te komen of kopen of huren voor jou gunstiger is, is het waardevol na te denken over de lange termijn. Koopwoningen zijn namelijk op lange termijn waardevast. Hierdoor wordt kopen interessant wanneer je voor langere tijd in een woning wilt blijven wonen. Wanneer je de woning echter na enkele jaren weer moet verkopen, loop je wel een risico. Wanneer je een woning huurt heb je dit niet. Met een huurwoning ben je een stuk flexibeler. Je zit namelijk niet aan de woning vast en kunt dus ook makkelijker de woning verlaten. Nadeel van huren is wel dat je te maken krijgt met een wettelijk toegestane huurverhoging die jaarlijks plaats vindt, waarbij het bij kopen mogelijk is dat jouw maandlasten hypotheek juist per maand lager worden.

8.2
8.2 uit 2881 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Redelijk duidelijke website

  Veel informatie verkregen via de website om uiteindelijk een beslissing te nemen over een tweede hypotheek.

  11/05/2023 Leo, Roosendaal
 • Duidelijke info

  Wilde duidelijk antwoord en heb ik gekregen

  11/05/2023 Leopold, Hoensbroek
 • Helder, duidelijk en to the point

  Nadat ik mijn wensen op het formulier aangaf en het verzoek had ingediend, werd na ca 5 minuten telefonisch contact met mij opgenomen. Duidelijke vraagstelling en afspraak gemaakt. Afspraken worden keurig nagekomen. Kundige en betrouwbare partij die ik zeker kan aanraden.

  04/05/2023 Herman, Leeuwarden