Maandlasten hypotheek berekenen

Eenvoudig en online jouw maandlasten hypotheek berekenen. Je ziet direct jouw (toekomstige) hypotheeklast. Bereken de laagste maandlast voor jouw hypotheek.

Uw bruto hypotheekmaandlasten:

* De berekening is een nauwkeurige indicatie van jouw maandlasten. Hier kunnen geen rechten aan ontleend worden. Berekend volgens de voorwaarden van 2021.

Maandlast hypotheek berekenen – Ontdek jouw financiële mogelijkheden

Wil je de maandlasten van je hypotheek berekenen? Een verstandige keuze! Het helpt je bij het oriënteren op een nieuwe hypotheek of het oversluiten van je bestaande hypotheek.

Misschien denk je aan gezinsuitbreiding of wil je over enkele jaren minder gaan werken. Het is altijd belangrijk om ervoor te zorgen dat je ook in de toekomst de maandlasten van je hypotheek kunt dragen.

Het is bovendien prettig om een beter beeld te krijgen van je toekomstige maandlasten, voordat je een woning gaat kopen. Maar hoe kun je dit eenvoudig berekenen? Bekijk ook meteen wat de actuele hypotheekrente is?

Bereken je maandlasten met gemak

Als je een woning gaat kopen, is het essentieel om te bedenken welke maandelijkse hypotheeklast je kunt en wilt dragen. Op onze website kun je snel en moeiteloos je hypotheek maandlasten berekenen. Het is belangrijk om inzicht te hebben in deze maandlasten, zodat je ruimte overhoudt voor andere belangrijke uitgaven, zoals het uitoefenen van je hobby’s of het maken van een welverdiende vakantie.

Hoe bereken je je maandlasten

Op onze website bieden we een handige tool waarmee je jouw maandlasten voor de hypotheek kunt berekenen. Met slechts enkele gegevens kunnen wij jouw hypotheek maandlasten nauwkeurig inschatten. Hier is een overzicht van de gegevens die je nodig hebt:

– Hoogte van de hypotheek (hypotheeksom): Het bedrag dat je wilt lenen voor de aankoop van je woning.
– Rentepercentage: Het rentepercentage dat van toepassing is op jouw gekozen rentevaste periode.
– Looptijd: De totale duur van de hypotheek, uitgedrukt in jaren.

Op basis van deze gegevens kunnen wij je de bruto maandlasten van je hypotheek tonen. Houd er rekening mee dat verschillende hypotheekvormen verschillende maandlasten met zich meebrengen. Momenteel is de annuïteitenhypotheek de meest populaire keuze. Daarnaast bieden we ook berekeningen voor lineaire hypotheken en aflossingsvrije hypotheken (alleen rente). De netto maandlasten hypotheek zijn de maandelijkse kosten van jouw hypotheek rekening houdend met het belasting voordeel van het eigenwoningforfait.

Maandlasten hypotheek berekenen?

Rekenvoorbeeld van maandlasten berekening

Benieuwd naar de maandlasten van een hypotheek van 290.000 euro? Hieronder vind je een rekenvoorbeeld van hoe wij jouw maandlasten berekenen:

Wat kost een hypotheek van 290.000 euro?

Voorbeeld gegevens:
Gewenste hypotheek: €290.000
Gewenste rentevaste periode: 20 jaar
Laagste hypotheekrente: 2.18% (0.1817% per maand)
Looptijd hypotheek: 30 jaar (360 maanden)

Formule berekening:
Maandlasten hypotheek = (maandrente / (1-((1+maandrente)^ – aantal maanden))) x hypotheekbedrag
Uitkomst in dit voorbeeld is een maandlast van €1.098,19
(0,001817 / (1 – ((1+0.001817)^-360))) * 290.000

Huren versus kopen – Wat is voordeliger?

Wat is gunstiger kopen of huren?

Ben je benieuwd of huren of kopen gunstiger is voor jou? Het is waardevol om te kijken naar de lange termijn. Koopwoningen zijn namelijk doorgaans waardevast op de lange termijn. Daarom kan kopen interessant zijn als je van plan bent om langere tijd in dezelfde woning te blijven. Huren biedt daarentegen meer flexibiliteit, omdat je niet aan de woning vastzit en gemakkelijker kunt verhuizen. Houd er echter rekening mee dat huurwoningen jaarlijks te maken krijgen met een wettelijk toegestane huurverhoging, terwijl bij kopen de maandelijkse hypotheeklasten juist kunnen dalen.

Het is verstandig om een weloverwogen keuze te maken op basis van jouw persoonlijke situatie en financiële mogelijkheden.

8.5
8.5 uit 3096 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Zeer duidelijk en ook een antwoord op alle mogelijke vragen

  Ik krijg een zeer goed gevoel van jullie website, de informatie is zeer duidelijk en vriendelijk in opzet. Ook het feit dat er constant bij wordt gehouden wat de actuele rente standen zijn.

  11/01/2024 Hans, Alkmaar
 • Duidelijk, overzichtelijk

  Snel en effectief, een niet verbindende indicatie voor maandlasten zou prettig zijn voor beeldvorming.

  03/01/2024 Mike, Ewijk
 • Snelle respons

  Na onze aanvraag werden we snel en goed geadviseerd door Jeroen. Met zijn tips kunnen we snel verder in ons traject

  16/01/2024 Louis, Rotterdam