Woningwaarde berekenen

Wat is jouw woning waard? De huizenprijzen breken momenteel alle records. Benieuwd wat jouw woning waard is? Maak online een berekening van de actuele woningwaarde op basis historische huizenmarktcijfers.

Berekening woningwaarde:

Woningwaarde berekenen

De woningwaarde berekenen is interessant voor alle huizenbezitters. Het geeft een indicatie wat jouw huis op dit moment waard is. Voor de berekening hebben we de volgende gegevens nodig:

  • De koopprijs van jouw huis
  • De aankoopdatum
  • Jouw provincie

Op basis van historische huizenmarktcijfers kunnen we vervolgens jouw woningwaarde berekenen.

Woningwaarde gestegen

De huizenprijs zit sinds 2014 in de lift. Ook waren huizen nog nooit zo duur als nu. De kans is dan ook groot dat jouw woning meer waard is dan waarvoor je het gekocht heeft. Als je jouw woning verkoopt dan maakt je dus winst. Zie ook onze verwachting voor de huizenprijs.

Met deze berekening van de woningwaarde kun je een inschatting maken hoeveel winst je maakt als je het huis verkoopt.

Woningwaarde bepaalt de overwaarde

Is jouw woningwaarde hoger dan de hypotheek dan is is sprake van overwaarde. Dit bedrag komt gewoonlijk pas vrij als je de woning verkoopt. Je kunt dan kiezen om de overwaarde in een nieuwe woning te steken of uit te geven.

Door jouw hypotheek te verhogen kun je dit bedrag eerder contact maken, bijvoorbeeld om een verbouwing of energiebesparende maatregelen te financieren. Ook zijn er diverse hypotheekproducten in de markt waarmee je de overwaarde kunt verzilveren, bijvoorbeeld als aanvulling op het pensioen.

Jouw woningwaarde berekenen geeft dus ook inzicht in jouw overwaarde.