Woningwaarde berekenen

Wat is uw woning waard? De huizenprijzen breken momenteel alle records. Benieuwd wat uw woning waard is? Maak online een berekening van de actuele woningwaarde op basis historische huizenmarktcijfers.

Berekening woningwaarde:

Woningwaarde berekenen

De woningwaarde berekenen is interessant voor alle huizenbezitters. Het geeft een indicatie wat uw huis op dit moment waard is. Voor de berekening hebben we de volgende gegevens nodig:

  • De koopprijs van uw huis
  • De aankoopdatum
  • Uw provincie

Op basis van historische huizenmarktcijfers kunnen we vervolgens uw woningwaarde berekenen.

Woningwaarde gestegen

De huizenprijs zit sinds 2014 in de lift. Ook waren huizen nog nooit zo duur als nu. De kans is dan ook groot dat uw woning meer waard is dan waarvoor u het gekocht heeft. Als u uw woning verkoopt dan maakt u dus winst. Zie ook onze verwachting voor de huizenprijs.

Met deze berekening van de woningwaarde kunt u een inschatting maken hoeveel winst u maakt als u het huis verkoopt.

Woningwaarde bepaalt de overwaarde

Is uw woningwaarde hoger dan de hypotheek dan is is sprake van overwaarde. Dit bedrag komt gewoonlijk pas vrij als u de woning verkoopt. U kunt dan kiezen om de overwaarde in een nieuwe woning te steken of uit te geven.

Door uw hypotheek te verhogen kunt u dit bedrag eerder contact maken, bijvoorbeeld om een verbouwing of energiebesparende maatregelen te financieren. Ook zijn er diverse hypotheekproducten in de markt waarmee u de overwaarde kunt verzilveren, bijvoorbeeld als aanvulling op het pensioen.

Uw woningwaarde berekenen geeft dus ook inzicht in uw overwaarde.

8.2
8.2 uit 2670 reviews. 90% beveelt ons aan!