Verhuurhypotheek

Een verhuurhypotheek maakt een huis kopen om te verhuren voor meer mensen toegankelijk. Lees meer over deze speciale hypotheekvorm.

Hypotheekrente verhuurhypotheek

De rente van een verhuur hypotheek is hoger dan een reguliere hypotheek. Dit komt omdat banken een opslag rekenen voor verhuur. Daar staat tegenover dat de huurinkomsten een stuk hoger liggen. Dit maakt een verhuurhypotheek interessant, ook met een hogere rente.

Vanwege de hogere rente kan het interessant zijn om uw reguliere hypotheek te verhogen en dit bedrag te gebruiken voor het huurpand. U heeft dan minder van de relatief dure verhuurhypotheek nodig.

Alle informatie

Benieuwd naar uw hypotheekmogelijkheden? Maak vrijblijvend een berekening >>>

Wat is een verhuurhypotheek?

Met een verhuurhypotheek kunt u een huis kopen om te verhuren. Dit is een speciale hypotheekvorm omdat verhuur bij een reguliere hypotheek niet is toegestaan.

Een verhuurhypotheek gaat tot 70% of 80% van de woningwaarde. U heeft dus eigen geld nodig als u een huis koopt voor verhuur. Eventueel kunt u hier uw overwaarde voor gebruiken.

Een verhuurhypotheek wordt getoetst op uw inkomen. Daarbij mogen de inkomsten uit verhuur 1 op 1 worden meegenomen. Heeft u nog geen huurcontract, dan kan een taxateur de verwachte huurinkomsten voor u berekenen.

Let op: niet elke bank biedt een verhuurhypotheek aan. Ook kunnen er eisen worden gesteld aan het verhuurpand. Zoals alleen voor verhuur in bepaalde steden en uitsluiten van bedrijfspanden, vakantie- en recreatiewoning en kamerverhuur.

Voordelen van een verhuurhypotheek

  • Verhuur onderpand toegestaan.
  • Financiering tot 70% en zelfs 80% van de woningwaarde.
  • Huurinkomsten worden meegenomen bij toetsing.

Nadelen van een verhuurhypotheek

  • Rente hoger dan van reguliere hypotheek.
  • Eigen geld nodig.
  • Aanbod beperkt en vaak met eisen aan verhuurpand.