Hypotheekrente variabel

Laatste update rentepercentages: 28-03-2023

Hoe komt deze vergelijking tot stand

Dagelijks ontvangen we de actuele rentetarieven van geldverstrekkers. Deze worden door ons gecontroleerd en gesorteerd in dit renteoverzicht. Daarbij hanteren we volgende regels:

De laagste hypotheekrente staat bovenaan

In het renteoverzicht sorteren we hypotheken op basis van de actuele laagste hypotheekrente. Eventuele kortingen passen we direct toe. De rentetarieven worden gesorteerd per rentevastperiode en per hypotheekvorm

We tonen alle geldverstrekkers

We vergelijken alle actieve geldverstrekkers in Nederland die hypotheken aanbieden. Per verstrekker worden alle hypotheekproducten voor particulieren getoond.

Als een hypotheekverstrekker verschillende producten aanbiedt per rentevastperiode of per hypotheekvorm wordt in het renteoverzicht het product met het laagste tarief getoond.

Het renteoverzicht is 100% onafhankelijk

Enkel de hoogte van de hypotheekrente bepaalt de plaats van de geldverstrekker in het renteoverzicht. Ook ontvangen we geen beloning van derden voor het tonen van de informatie. Ons renteoverzicht is daarmee 100% onafhankelijk.

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Maak de juiste keuzes met een hypotheekvergelijking op maat.

Vergelijk de variabele rente. Alle actuele hypotheek rentetarieven

Actuele hypotheekrente voor de variabele hypotheek. Alle variabele rentetarieven met NHG en de basisrente (marktwaarde) in één handig overzicht.

Vergelijk zelf de laagste rentes voor de variabele rente. Let op: dit zijn vanaf-rentes. Klik op de banknaam voor een gedetailleerd overzicht van alle hypotheekproducten en rentes.


Variabele hypotheekrente of korte rente

Een hypothecaire lening wordt vaak voor langere tijd afgesloten. Bij een variabele rente (ook wel korte rente genoemd), de kortste rentevaste periode die mogelijk is, stelt de geldverstrekker de rente per maand, kwartaal of per half jaar vast. Daardoor profiteer je direct van een rentedaling, maar voel je ook meteen de invloed van een rentestijging in jouw hypotheeklasten. Wanneer de variabele rente stijgt, stijgen ook de maandelijkse lasten. Wanneer je kiest voor een variabele rente, dien je hier rekening mee te houden.

Het is echter wel mogelijk om jouw korte rente om te zetten in een vaste rente. Je dient er rekening mee te houden dat aanbieders van variabele rente een opslag in rekening kunnen brengen als je de variabele omzet naar een rentevaste periode.


Volg de variabele hypotheekrente op de voet

Volg de ontwikkelingen van de variabele hypotheekrente. Deze variabele rente kan snel veranderen. Via onze nieuwsbrief houden we je graag op de hoogte van de variabele hypotheekrentes van het moment.


De laagste variabele hypotheekrente

In het overzicht tonen we de laagste variabele hypotheekrentes per aanbieder. Dit betekent dat we eventuele rentekortingen in het tarief verrekenen. Eventuele opslagen worden niet in de vergelijking meegenomen. We zorgen altijd voor een hypotheekofferte op maat. Via ‘uitgebreid zoeken’ vind je de laagste hypotheekrente op basis van jouw gegevens.

Hypotheekrente ontwikkeling grafiek variabel
8.2
8.2 uit 2825 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Ontzettend bedankt met de hulp

  Erg goede informatie ontvangen.

  12/03/2023 Karima, Rotterdam
 • Zeer correct

  Alle gemaakte afspraken werden keurig nagekomen.

  12/03/2023 Wijnand Hooft, HAREN GN
 • Kort telefoongesprek

  N.a.v. mijn ingevulde vragenlijst werd ik meteen deskundig te woord gestaan. Uitkomst was negatief maar ik vond het plezierig dat dit ook kort en accuraat werd uitgelegd.

  03/03/2023 Bart, Landhorst