Bestaande polis

Wat is een bestaande polis?

Heeft u een bestaande hypotheek en gaat u verhuizen? Dan kunt u uw bestaande polis inbrengen in uw nieuwe hypotheek. U neemt dan uw hypotheek mee. 

Waarom uw hypotheek meenemen

Aan sommige hypotheken zit een verzekeringsproduct (polis) gekoppeld, bijvoorbeeld een levenhypotheek. Met deze verzekeringsproducten wordt vermogen opgebouwd waarmee u aan het einde van de looptijd uw hypotheek kunt aflossen. Wanneer u voor het einde van de looptijd wilt stoppen met het verzekeringsproduct moet u deze afkopen. Afkopen is soms erg ongunstig vanwege de boete die daarvoor in rekening wordt gebracht. U kunt uw bestaande polis dan beter meenemen in uw nieuwe hypotheek. Ook kunt u een overlijdensrisicoverzekering meenemen in uw nieuwe hypotheek. 

Eisen aan bestaande polis

De verzekering moet aan de eisen voldoen die bij de nieuwe hypotheek gesteld worden. Zo moet er een overlijdensrisicoverzekering bestaan voor het deel van de lening dat boven de 75 procent van de executiewaarde komt. Ook moeten de looptijd van de polis en de looptijd die van de hypotheek gelijk zijn. Tip: een hypotheekadviseur kan u helpen de juiste keuzes te maken voor uw hypotheek bij verhuizen. Zo betaalt u nooit te veel.

Gerelateerde begrippen:
Overlijdensrisicoverzekering
Executiewaarde
Afkopen levensverzekering

Uw hypotheek oversluiten?

Bereken of oversluiten voor u voordelig is.

Uw eerste woning kopen

Ontvang de beste hypotheek voor starters.

Overwaarde opnemen?

Ontdek uw mogelijkheden met overwaarde.