Block title
Block content
6 tips voor een snelle hypotheekaanvraag
  Door: roel 9678 keer gelezen
Een hypotheek binnen een week; is dat mogelijk? Volgens ons wel, maar alleen met de nodige voorbereiding. Zes tips voor een snelle hypotheekaanvraag.

Hypotheek binnen een week: een mooie belofte

Een aantal geldverstrekkers adverteert met de belofte 'hypotheek binnen een week'. Dit betekent niet dat het hypotheek traject dan teneinde is. Binnen een week heeft u een getekende hypotheekofferte waarmee u naar de notaris kunt.

Met de hypotheekofferte op zak, heeft u de zekerheid dat u de woning kunt kopen. Dit is een belangrijke mijlpaal in een spannende tijd. Geen wonder dus dat er vaak naar een 'snelle hypotheek' gevraagd wordt , zeker nu de huizenmarkt onder druk staat.

Ook bij oversluiten kan snelheid geboden zijn, bijvoorbeeld als de hypotheekrente stijgt, zoals dit moment het geval is.

Snel duidelijkheid over uw hypotheek?Start hier uw hypotheekaanvraag

Hypotheek in 1 week: is dat mogelijk?

Is het mogelijk om in 1 week een getekende hypotheekofferte te krijgen. Volgens ons wel. Dit is echter afhankelijk van de actuele doorlooptijd van de geldverstrekker.

Om een hypotheek in een week te regelen is ook een goede samenwerking tussen aanvrager en adviseur nodig.

 • Daarbij bereidt de aanvrager zich goed voor en levert de gevraagde stukken snel en correct aan.
 • De adviseur kent de mogelijkheden bij verschillende geldverstrekkers en zit bovenop het dossier.

6 tips voor een snelle hypotheekaanvraag

Wilt u ook een hypotheek binnen een week? Dan hebben we hier zes tips voor een snelle hypotheekaanvraag:

1. Oriënteren op de woningmarkt

Heeft u een woning op het oog? Dan is het tijd voor een uitgebreide hypotheekberekening. U weet dan of u de woning kunt kopen en kunt met een zeker gevoel het aankooptraject starten.

2. Tijd voor hypotheekadvies

Wordt na één of meer bezichtigingen de aankoop concreet? Neem dan contact op met een hypotheekadviseur. Deze eerste afspraak is gratis en vrijblijvend. U krijgt uitleg over het hypotheektraject en er wordt begonnen met het aanleggen van uw dossier. Op dit moment maakt u al een aantal keuzes die bepalend zijn voor het verloop van het traject, bijvoorbeeld uw wensen en doelen voor het hypotheekadvies.

Lees meer over uw keuzes bij hypotheekadvies: van zelf afsluiten tot full-service.

3. De juiste documenten op het juist moment

Een hypotheekadviseur geeft aan welke stukken op welk moment nodig zijn. Ook geeft hij of zij aan op welke manier de documenten moeten worden aangeleverd. Enkele documenten die u moet aanleveren zijn:

 • Een geldig legitimatiebewijs.
 • Een recent salarisoverzicht en jaaropgave.
 • Een recent bankafschrift per rekening.
 • Een recent pensioenoverzicht
 • Gegevens over eventuele financiële verplichtingen

Let op: door de coronacrisis is de geldigheid van verschillende documenten beperkt tot 2 maanden.

4. Korte doorlooptijd kiezen

Een goede hypotheekadviseur kent de actuele doorlooptijd van de verschillende geldverstrekkers. Met onafhankelijk advies kunt u, naast de beste rente, ook voor een korte doorlooptijd kiezen. Bij de voorwaarden kan de adviseur er rekening mee houden dat een offerte langer geldig is of kosteloos verlengd kan worden.

5. Laat u niet onder druk zetten

De verkopende makelaar wil graag snel de woning verkopen. Laat u hierdoor niet onder druk zetten. Een hypotheekaanvraag kan tijdrovend zijn. Door stappen over te slaan kunt u later in de problemen te komen.

Tip: heeft u al een koopakte en gaat u deze binnenkort tekenen? Neem dan een financieringsvoorbehoud op in de overeenkomst. Dit biedt u de mogelijkheid de koopovereenkomst (zonder kosten) te ontbinden wanneer u de financiering van de woning toch niet rond krijgt.

6. Vertraging voorkomen

Vertraging in het hypotheektraject komt vaak na controle van het hypotheekdossier door de geldverstrekker, bijvoorbeeld wanneer één of meer documenten niet voldoen aan de eisen van de bank. Een niet gemelde BKR-registratie of studieschuld kan ook voor vertraging zorgen. Daarnaast kan een erfpachtcontract en taxatierapport tot extra vragen van de geldverstrekker leiden. Openheid van de koper en een goede inventarisatie door de adviseur zijn dus van belang om het traject snel te laten te verlopen.

Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
 • Laagste hypotheekrente garantie
 • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
 • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking

Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:

Reactie toevoegen

Plain text

 • Geen HTML toegestaan.
 • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
 • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.