Huis kopen te riskant. Koop in de VS

Tweede huis in Spanje

Veel Nederlanders hebben de afgelopen jaren een tweede huis gekocht in Spanje. Met de steeds duurder wordende huizen aldaar is het echter steeds moeilijker geworden om een buitenkansje te bemachtigen. Het lijkt er nu op dat er aan de andere kant van de wereld een nieuwe markt aan het ontstaan is: de Verenigde Staten.

Lees meer over de woningmarkt

Goedkope huizen in VS

Door een aantal oorzaken is het kopen van een huis in de VS aanmerkelijk goedkoper geworden. Ten eerste is natuurlijk de dollar aanzienlijk in waarde gedaald. Sinds 2001 is de waarde van de euro gestegen van 0,89 naar 1,37 dollar. Een stijging van meer dan 50 %. Iemand die nu dus een huis in Amerika koopt krijgt 50% meer waarde dan in 2001.

Prijs gedaald

Als de huizen in de VS de laatste jaren echter veel duurder zijn geworden, dan heeft het nog niet zoveel zin om te investeren uit angst voor waardedalingen. Maar daar zit nu net de tweede reden voor het aankopen van onroerend goed in de VS. Door de kredietcrisis zijn er al een groot aantal woningen in prijs achteruit gegaan. Ook de gedwongen executieverkopen leveren relatief goedkoop aanbod op. Een lage dollar en goedkopere huizen leveren dus dubbel voordeel op. En omdat de markt zo enorm is, is er keuze genoeg.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.