Hypotheekrente verwachting 2010

Update: hypotheekrente verwachting 2017

Uit de verschillende meningen van enkele experts kunnen we ons aan een lichte stijging van de hypotheekrente verwachten. Op de website van De Hypotheker werden enkele reacties verzamelt van experts van ABN AMRO, ING en Rabobank. De conclusies en voorspellingen leest u hieronder.

Voorspelling langlopende hypotheekrente

Positieve berichten hebben ervoor gezorgd dat de kapitaalmarktrente de afgelopen week is gestegen. Hoewel de verwachtingen voor de groeicijfers positief gestemd zijn, blijft het economische herstel nog steeds fragiel. De kapitaalmarkt zal hierdoor nog in beweging blijven. Op basis hiervan verwachten de experts dat de langlopende rente de komende periode gelijk blijft.
Bron: hypotheker.nl

De verwachting van Rabobank is dat de kapitaalmarktrente in het aankomende jaar zal stijgen met zo’n 0,4%. Dit betekent dat ook de hypotheekrente met een langere rentevaste termijn langzaam omhoog zal gaan. Dit is echter afhankelijk van de beslissingen van individuele banken.
Bron: rabobank.nl

Voorspelling korte rente

De president van de Europese Centrale Bank (ECB), Trichet, heeft aangekondigd dat de liquiditeitssteun voor de financiële sector gedeeltelijk zal worden afgebouwd. Een volgende stap voor de lange termijn is dan een verhoging van de officiële rente. Toch zal deze verhoging nog niet uitgevoerd worden vanwege de gematigde groei- en inflatieverwachtingen. Op de korte termijn zorgt de rustige periode rondom de jaarwisseling ervoor dat er weinig verandert voor het niveau van de kortlopende rentes. Op basis hiervan verwachten de experts dat de kortlopende rente de komende periode op hetzelfde niveau blijft.
Bron: hypotheker.nl

Bekijk ook de historische renteontwikkeling met interessante grafieken.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.