Hypotheekrenteverwachting: rente gaat stijgen

Zie ook de laatste: hypotheekrenteverwachting

Hypotheekrente historisch laag

De hypotheekrente is op dit moment historisch laag. De verwachting is echter dat de hypotheekrente de komende maanden weer gaat stijgen. Met name voor de rente van langlopende hypotheken (vanaf 10 jaar) wordt een stijging verwacht. Door de onrust op de financiële markt betalen landen een hogere rente voor staatsleningen. De verwachting is dat de rente van deze staatsleningen daarom gaat stijgen. De staatsleningen zijn een graadmeter voor de hypotheekrente. De verwachting is dan ook dat de hypotheekrente voor langlopende hypotheken de komende tijd gaat stijgen.

Nu oversluiten is voordelig

Omdat de hypotheekrente nu nog historisch laag is, kunt u nu uw hypotheek voordelig oversluiten. Zeker wanneer de rentevastperiode van uw hypotheek binnenkort afloopt. U kunt dan namelijk uw hypotheek boetevrij oversluiten naar een andere hypotheekaanbieder. Heeft u ergens anders een goedkopere hypotheekrente gevonden? Kom dan direct in actie en sluit uw hypotheek over. 

Oversluiten voor u interessant? Bereken het direct

 
Let op: Naast een lage hypotheekrente is het ook belangrijk dat u zoekt naar de beste hypotheekvoorwaarden. Een hypotheekadviseur kan u hierbij helpen. Maak direct een afspraak.     

Extra alert

Oversluiten is niet altijd makkelijk. Hypotheekaanbieders laten hun klanten niet zomaar gaan. Zo sturen hypotheekaanbieders soms te laat het nieuwe rentevoorstel. Dit terwijl oversluiters ongeveer drie maanden tijd nodig hebben om een betere hypotheek te vinden. Met als gevolg dat de ze noodgedwongen akkoord moeten gaan met het slechte aanbod van de huidige hypotheekaanbieder. Hypotheek-rentetarieven.nl heeft al eerder een oproep gedaan aan oversluiters om extra alert te zijn en zelf te controleren wanneer de rentevastperiode afloopt. 

Hulp nodig bij het oversluiten van uw hypotheek? Hypotheek-rentetarieven.nl kan voor u een onafhankelijke hypotheekvergelijking maken. Zo bent u verzekerd van de laagste hypotheekrente én de beste hypotheekvoorwaarden.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.