Lagere hypotheekrente bij lage hypotheek

Delta Lloyd biedt sinds kort een lagere hypotheekrente wanneer de hypotheeksom lager is dan de woningwaarde. Het rentetarief is zelfs lager dan het NHG-tarief. Uniek in Nederland aldus de verzekeraar.

Hypotheekrente tot 0,5% lager

In het nieuwe prijsbeleid van Delta Lloyd worden huizenbezitters met een lage hypotheek, in verhouding tot de waarde van de woning, beloond met een lager rentetarief. De hypotheekrente kan bij hen zelfs 0,5% lager uitvallen dan het standaard NHG-tarief. Hieronder enkele voorbeelden:

  • Bij een hypotheek van 75% tot 90% van de marktwaarde of 85% tot 100% van de executie is de hypotheekrente 0,2% lager dan het NHG-tarief.
  • Bij een hypotheek van 100% tot 110% van de marktwaarde of 112% tot 125% van de is de hypotheekrente hoger dan het NHG-tarief, 0,2% om precies te zijn.
  • Bekijk de rentetarieven van Delta Lloyd of vergelijk de hypotheekrente van alle aanbieders.

Aflossen beloond

Het prijsbeleid van Delta Lloyd werkt dus ook de andere kant op. Is de hypotheek hoger dan de woningwaarde dan is het rentetarief hoger. De verzekeraar baseert de hypotheekrente op het risico dat hypotheek niet kan worden afgelost.

In een interview met Findinet geeft algemeen directeur Melis aan, dat Delta Lloyd huizenbezitters wil belonen die ervoor kiezen om hun hypotheek deels af te lossen. Hij roept huizenbezitters op om kritisch naar hun huidige hypotheek te kijken. Het einde van de rentevaste periode is hiervoor een uitgelezen moment.    

Kijk kritisch naar uw hypotheek

Het loont dus om kritisch naar uw huidige hypotheek te kijken. Wist u dat u met een kleine verhoging van de maandlasten al meer zekerheid kunt krijgen voor uw hypotheek. Lees meer over uw mogelijkheden voor meer zekerheid bij een aflossingsvrije hypotheek.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.