Lagere maandlasten door andere overlijdensrisicoverzekering

De premie voor de overlijdensrisicoverzekering bepaalt deels de maandlasten van uw hypotheek. U kunt uw maandlasten verlagen door kritisch naar de premie te kijken. Een aantal ontwikkelingen maken het interessant om in 2012 uw overlijdensrisicoverzekering eens onder de loep te nemen. Hypotheek-rentetartieven.nl helpt u hierbij.

Vaak blind getekend

De overlijdensrisicoverzekering is een verplicht onderdeel van de hypotheek. De verzekering beschermt de nabestaande(n) tegen financiële problemen bij het overlijden van een kostwinner. Bij het afsluiten van de hypotheek wordt vaak scherp gekeken naar de hypotheekrente. De bank met de laagste rente wordt het. De overlijdensrisicoverzekering wordt vaak blind bij dezelfde bank getekend. Een gemiste kans!

Lagere premie mogelijk

Consumenten weten vaak niet dat het mogelijk is om de overlijdensrisicoverzekeringen bij een andere maatschappij af te sluiten. De verschillen tussen deze verzekeringen zijn klein, waardoor het loont om scherp naar de premie te kijken. Door over te stappen naar een maatschappij met een lagere premie kunt u de maandlasten voor uw hypotheek direct verlagen. Uw kans gemist? Nee, u kunt altijd overstappen naar andere een maatschappij.

Overstappen in 2012 loont

Een aantal ontwikkelingen maken het interessant om in 2012 op zoek te gaan naar de maatschappij met de laagste premie.

  • Nederlanders worden steeds ouder. Daarom zijn de premies voor de overlijdensrisicoverzekering de afgelopen jaren gedaald. Voor het vaststellen van de premie wordt de volgende vuistregel: hoe kleiner de kans op overlijden, hoe lager de premie.
  • Vrouwen worden gemiddeld ouder dan mannen. De premie voor de overlijdensrisicoverzekering is vrouwen daarom lager. Hier komt echter een eind aan. Het Europese heeft in maart 2011 bepaald dat deze seksediscriminatie tegen de regels is. Per 21 december 2012 is het verboden om onderscheid te maken tussen mannen en vrouwen. De maatschappijen moeten hun premies dit jaar opnieuw vaststellen.
  • Een gezonde levensstijl vergroot de kans op een lang leven. Daarom is een gezondheidsverklaring voor de verzekering nodig. Een lagere premie voor niet-rokers is bijvoorbeeld al heel gewoon. Per 1 januari 2012 is het echter verboden voor maatschappijen om de ziektegeschiedenis van familieleden in de gezondheidsverklaring op te nemen.

Verlaag in 2012 uw maandlasten

De kans is groot dat u een maatschappij vindt met een lagere premie. Kijk daarom eens kritisch naar uw overlijdensrisicoverzekering onderzoek de mogelijkheden om de maandlasten voor uw hypotheek te verlagen. Hypotheek-rentetarieven.nl kan u hierbij helpen.

“Door te kijken naar uw persoonlijke situatie zorgen we voor een passend product met de laagste premie.” 

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.