Leidt EK voetbal tot omzetverlies

Verlies aan arbeidsproductiviteit

In veel onderzoeken is al gewezen op het verlies aan arbeidsproductiviteit door werknemers die te laat komen op de dag na wedstrijden van het Nederlands elftal en er zijn zelfs grote aantallen werknemers die zich gewoon ziek melden na een wedstrijd. Ook de tijd die werknemers kwijt zijn met het invullen van de voetbalpool schijnt zijn weerslag te hebben op de productiviteit.

Gebrek aan interesse

Verlies aan omzet door gebrekkig inzet van het personeel komt dus waarschijnlijk veel voor. Hoe zit het echter met het verlies aan omzet door gebrek aan interesse van de consument tijdens het toernooi?Extra omzet kennen we natuurlijk wel: Supermarkten en bierbrouwers zullen niet te klagen hebben. Zijn er echter ook markten die nadeel ondervinden? Bedrijfstakken die me zo te binnen schieten zijn de callcenters en de adviseurs. Veel callcenters zullen op de avonden dat Nederland speelt hun bereik drastisch zien dalen en adviseurs die 's avonds op pad gaan zullen deze avonden ook wel kunnen schrappen in hun agenda's. Als Nederland een beetje ver komt dan kan dat oplopen tot zes wedstrijden in twintig dagen. Een verlies van omzetpotentie van 30%.

Tussen twee wedstrijden

Ik kan me voorstellen dat bepaalde soorten telefonische acties het wel goed kunnen doen in de dagen tussen twee wedstrijden: Een speciaal WK abonnement op sportkranten zal flink wat omzet kunnen genereren. Maar callcenters die financiële producten aanbieden zullen het verlies aan omzet waarschijnlijk niet op die tussenliggende dagen kunnen compenseren.

Hypotheekadviseurs

Als we kijken we naar hypotheekadviseurs zien we hetzelfde verhaal. Als die 30 % minder afspraken kunnen lopen in een maand zal dat zeker een weerslag hebben op hun omzet. Of zouden mensen op de dagen dat Nederland niet speelt extra op zoek gaan naar nieuwe huizen? De consument haalt tegenwoordig veel informatie van internet en in de dagen dat Nederland niet speelt zal er waarschijnlijk veel gesurft worden. Maar dan wel naar voetbalnieuws en niet naar nieuwe woningen. Het zal dan ook niet meevallen voor tussenpersonen om in de overige dagen toch voldoende omzet te halen.

De hypotheekadviseur en callcenter medewerker die de komende maand toch een flinke omzet weet te scoren, levert daarmee een echte topprestatie. Naast die van het Nederlands elftal natuurlijk.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.