Recessie wordt ons aangepraat

Banken en verzekeraars grootste verliezers

De val van de Amsterdamse beurs doet veel mensen het ergste vrezen. Banken en verzekeraars zijn (samen met TomTom) in Nederland tot nu toe de grootste verliezers.

Amerika: winkels sluiten

Amerika lijkt ons voor te gaan: Het consumentenvertrouwen is op een historisch dieptepunt beland. Steeds hogere benzineprijzen en hypotheekrentes zorgen er voor dat Amerikanen steeds minder te besteden hebben. Minder consumentenuitgaven betekent voor vele bedrijfstakken een zware tijd: de hotels in luxe oorden als las Vegas zijn al bezig met het verlagen van de prijzen en nu lijken ook veel grote retailers winkels te sluiten:

– Gap sluit 85 winkels
– Footlocker sluit 140 winkels
– Starbucks sluit 600 winkels
– Ann taylor sluit 117 winkels
– Wilson sluit 158 winkels

Een voorbode voor Nederland? Ondanks alle tekenen lijkt het er vooralsnog niet op dat we hier nog niet op dergelijke taferelen hoeven te rekenen.

Kies voor zekerheid

De consument is misschien niet helemaal tevreden over zijn situatie en kiest eerder voor een spaarhypotheek dan een beleggingshypotheek, maar in de eerste drie maanden van dit jaar zijn de huizenprijzen nog gewoon gestegen. Met een economische groei van 2,2 procent zitten we nog ver verwijderd van de aangekondigde recessie. Op dit moment is alleen Denemarken in een recessie beland want zelfs in Amerika is de economie in het eerste kwartaal nog met 1 procent gegroeid.

Dus vooralsnog geen wereldwijde crisis, ondanks wat u misschien gehoord heeft.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor u voordelig is.

Overwaarde

Uw mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken uw laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Maak de juiste keuzes met een hypotheekvergelijking op maat.