5 redenen om nu je woning te verbouwen

De beste tijd om je woning te verbouwen is nu! Profiteer van lange droge dagen, een minder drukke bouwsector en aantrekkelijker regelingen rondom verduurzamen en de financiering.

1. Hét seizoen om je woning te verbouwen

De lente en zomer zijn ideale seizoenen om je woning te verbouwen. Niet alleen is het langer licht, maar het weer is meestal ook droog. Dit maakt het perfect voor projecten aan de buitenkant van je huis, zoals het plaatsen van een dakkapel, het bouwen van een aanbouw of het aanleggen van een tuin.

Aan de andere kant zijn de herfst en winter juist geschikt voor binnenshuis verbouwingen, zoals het renoveren van een keuken of badkamer.

2. Bouwsector minder druk

De piek van verbouwingen, die we hebben gezien tijdens de coronapandemie, is voorbij. Bovendien ligt de nieuwbouw vrijwel stil. Dit betekent dat bouwbedrijven meer tijd hebben voor nieuwe projecten. Daarnaast zijn de prijzen van bouwmaterialen weer aan het dalen. Hierdoor kan een verbouwing nu sneller en tegen een betere prijs worden gerealiseerd.

3. Verduurzamen is noodzaak geworden

Je kunt natuurlijk hopen op een milde winter of dat de overheid opnieuw compenseert voor de gestegen energierekening. Maar het is beter om je woning (verder) te verduurzamen.

Als je toch al van plan bent om je huis te verbouwen, combineer dit dan met energiebesparende maatregelen. Op de lange termijn zal je investering zich terugbetalen in de vorm van een lagere energierekening. Bovendien zijn er diverse subsidies beschikbaar als je je woning verduurzaamt.

4. Voorkomen van een huizenprijsdaling

De woningmarkt koelt af, wat betekent dat de prijzen momenteel dalen. Dit geldt vooral voor oude en energie-onzuinige huizen. Door je woning te verbouwen en tegelijkertijd te verduurzamen, breng je je huis weer up-to-date. Jouw investering draagt voor 100% bij aan de waarde van de woning. Lees ook welke verbouwingen het meest bijdragen aan de woningwaarde.

Een duurzame woning die weinig onderhoud vereist, wordt sneller verkocht en tegen een betere prijs. Je investeert dus ook in de toekomstige verkoopbaarheid van de woning.

5. Als alternatief voor verhuizen

Hoewel er genoeg redenen zijn om nu te verhuizen, blijft de woningmarkt krap. Verhuizen naar een woning die beter bij je wensen past is hierdoor niet altijd gemakkelijk en betaalbaar. Met een verbouwing kun je van jouw huis je droomhuis maken, zonder te hoeven verhuizen.

Bovendien kun je je huis aanpassen aan verschillende fases in je leven, van het creëren van een extra kamer vanwege gezinsuitbreiding tot het kunnen blijven wonen in je woning op latere leeftijd. Bekijk de top 10 populaire verbouwingen van dit moment.

Jouw verbouwing voordelig financieren

Je kunt een verbouwing voordelig financieren binnen je huidige hypotheek of met een extra hypotheek. Kies je voor energiebesparende maatregelen, dan hebben geldverstrekkers aantrekkelijke voorwaarden, zoals korting op de hypotheekrente.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.

8.5
8.5 uit 3114 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Snel adequate info

  Om snel een beeld te krijgen van de rente-percentages van diverse aanbieders, is de website bijzonder geschikt

  22/05/2024 Piet, Wijckel
 • Goed geholpen

  Was goed en duidelijk uit geleg

  02/06/2024 Theo Raike, Alkmaar
 • Advies TOP

  In overleg met uw medewerker ben ik tot de juiste beslissing gekomen, ik waardeer dit zeer. Het contact heb ik als héél positief ervaren.

  11/06/2024 Cor Varkevisser, Katwijk

Mis geen enkele rente-update!

Wekelijks: de laagste rentes, slimme hypotheeektips en handige rekentools. Aangevuld met leuke weetjes. Benieuwd? Meld je gratis aan!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

+140.000 abonnees | Wekelijks rente-overzicht + hypotheektips
Extra: ontvang exclusief de renteverwachting 2024