Sombere berichten op Prinsjesdag, wel kansen voor oversluiters.

Update: bekijk de maatregelen van Prinsjesdag 2022.

Consumentenvertrouwen

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) kwam op Prinsjesdag met het bericht dat het consumentenvertrouwen tot een nieuw dieptepunt gedaald is. Het vertrouwen van de consument daalde met 9 punten naar -30. Dit is de sterkste daling ooit over gemeten over twee maanden. Ook het vertrouwen van de consumenten in het economische klimaat daalde sterk. De consumenten houden daarom de hand op de knip, ook de koopbereidheid daalde.

‘Opstekende storm’

In de troonrede, voorgelezen door Koningin Beatrix, staat dat 2012 een jaar wordt met ‘ingrijpende bezuinigingsmaatregelen’ die alle Nederlanders zullen raken. Minister van financiën De Jager zei bij het aanbieden van de miljoenennota rekening te houden met een ‘opstekende storm. ‘We kunnen de kracht ervan nog niet bepalen, maar ons er wel zo goed mogelijk op voorbereiden’.Over één ding lijkt iedereen het eens te zijn, de gevolgen van de economische crisis gaat u voelen in uw portemonnee.

Zonnetje

De onafhankelijke financiële website Wegwijs.nl voorspelt echter een zonnetje voor de oversluiters. De hypotheekverstrekkers hebben de afgelopen maanden de hypotheekrente laten dalen. Daarbij loopt voor  veel hypotheekconsumenten de komende tijd de rentevastperiode af. Dit is een uitgelezen kans om op zoek te gaan naar een nieuwe hypotheek met een lagere hypotheekrente. Door uw hypotheek over te sluiten kunt u uw maandlasten flink verlagen. Dat is uiteraard erg welkom de komende tijd.
Op Hypotheek-rentetarieven.nl kunt u via een test direct zien of u uw maandlasten kunt verlagen door het oversluiten van uw hypotheek. Ook kunt u bij ons vrijblijvend een oversluitadvies en een onafhankelijke hypotheekvergelijking aanvragen.
Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.

8.5
8.5 uit 3096 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Zeer duidelijk en ook een antwoord op alle mogelijke vragen

  Ik krijg een zeer goed gevoel van jullie website, de informatie is zeer duidelijk en vriendelijk in opzet. Ook het feit dat er constant bij wordt gehouden wat de actuele rente standen zijn.

  11/01/2024 Hans, Alkmaar
 • Duidelijk, overzichtelijk

  Snel en effectief, een niet verbindende indicatie voor maandlasten zou prettig zijn voor beeldvorming.

  03/01/2024 Mike, Ewijk
 • Snelle respons

  Na onze aanvraag werden we snel en goed geadviseerd door Jeroen. Met zijn tips kunnen we snel verder in ons traject

  16/01/2024 Louis, Rotterdam

Mis geen enkele rente-update!

Wekelijks: de laagste rentes, slimme hypotheeektips en handige rekentools. Aangevuld met leuke weetjes. Benieuwd? Meld je gratis aan!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

+140.000 abonnees | Wekelijks rente-overzicht + hypotheektips
Extra: ontvang exclusief de renteverwachting 2024