Top 10 populaire verbouwingen voor deze herfst

Is jouw huis al herfst- en winterklaar? Voor de nodige inspiratie hebben we de 10 meest populaire verbouwingen van dit moment op een rijtje gezet.

Waarom is verbouwen populair?

Stel je wilt meer ruimte, luxe en comfort of een moderne duurzame woning. Dan kun je natuurlijk verhuizen naar een woning die beter bij je wensen past. Door de krappe woningmarkt is dit niet gemakkelijk en ook niet altijd betaalbaar.

Met een verbouwing kun je van je huidige woning je droomhuis maken. Daarnaast is het een investering in je woning die geheel of gedeeltelijk bijdraagt aan de waarde ervan.

Welke verbouwingen zijn populair?

Dit zijn de verbouwingen die nu populair zijn. Uiteraard kun je deze ook combineren. Dit is zelfs aan te raden. Je hoeft dan maar één keer en plan te maken en je hebt maar één keer rommel in en om de woning.

1. De woning verduurzamen

Of je nu kiest voor gevel- vloer- dakisolatie, HR+++glas of zelf je energie opwekken met zonnepanelen of een warmtepomp; je woning verduurzamen levert direct een besparing op. Daarnaast is je woning toekomstbestendig en beter verkoopbaar. Tip: bekijk welke subsidies voor je klaar liggen.

2. De woning uitbouwen

Een uitbouw zorgt voor ruimte en licht in huis. Denk hierbij aan een serre of erker, een extra kamer of een open keuken. Een uitbouw is niet alleen functioneel, maar draagt ook bij aan de uitstraling van je huis.

3. Een dakkapel of dakraam plaatsen

Ook een dakkapel of dakraam zorgt voor meer ruimte en licht. Combineer dit met de renovatie en isolatie van je zolder en je hebt er een comfortabele extra kamer bij. Deze kun je gebruiken als slaapkamer, thuiskantoor of was- en opbergruimte.

4. Een nieuwe badkamer of keuken

Is je badkamer of keuken niet meer van deze tijd? Dit is je kans om te kiezen voor een meer praktische indeling, nieuw sanitair, nieuwe meubels en apparatuur en een stijl die bij je past. Maak van jouw keuken een echte leefkeuken en kom helemaal tot jezelf in een luxe badkamer.

5. Een schuifdeur of schuifpui plaatsen

Een schuifdeur of schuifpui zijn een stijlvolle manier om 2 ruimtes te scheiden of juist een verbinding te maken tussen binnen en de tuin.

6. De woning levensloopbestendig maken

Veel senioren lopen er tegenaan dat ze passende woning kunnen vinden. Er wordt te weinig voor deze doelgroep gebouwd en vaak komen de wensen, bijvoorbeeld een tuintje, niet overeen met het aanbod. De eigen woning levensloopbestendig maken is dan een oplossing.

7. Schilderen/ behangen/ texen

Een relatief simpele manier om je muren, kozijnen en wanden weer een frisse uitstraling te geven. Tevens een klus die je veelal zelf kunt doen.

8. Tuinkamer/ patio/ buitenkeuken/ veranda

Ben jij een echt buitenmens? Met een tuinkamer, patio, veranda of buitenkeuken creëer je extra buitenruimte. Zo kun jij vaker en langer genieten van je tuin en het mooie weer. Combineer dit met een complete make-over van je tuin.

9. Een haard of kachel plaatsen

Door de hoge gasprijzen zijn haarden en kachels populair. Naast dat je jouw woning voordelig kunt verwarmen, zorg je ook voor gezelligheid in huis. Door innovaties zijn haarden en kachels steeds efficiënter geworden en kunnen grotere ruimtes verwarmen. Let op: de brandstof zoals haardhout en pellets zijn duurder geworden.

10. Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen zijn onderhoudsarm. Je hoeft nooit meer te schilderen. Enkel zo nu en dan schoonmaken. Daarnaast zijn kunststof kozijnen duurzaam en beter isolerend. Combineer dit met isolerend glas en je huis is klaar voor de toekomst.

Jouw verbouwing voordelig financieren?

Je kunt een verbouwing voordelig financieren binnen je huidige hypotheek of met een extra hypotheek. Kies je voor energiebesparende maatregelen, dan liggen er tevens subsidies voor je klaar en kun je een voordelige verduurzaminghypotheek afsluiten.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.

8.3
8.3 uit 3011 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Eerlijke voorlichting

  Uw medewerkster was snel met mij klaar. Mijn aflossingsvrije hypotheek met het huidige restsaldo zou bij oversluiten veel kosten met zich meebrengen, waardoor de terugverdientijd irreëel lang zou zijn. Het advies was dan ook: niet doen. Er werd niet aangedrongen op toch via jullie oversluiten ten voordeel van jullie organisatie. Alle lof hiervoor.

  07/12/2023 PJ, Papendrecht
 • Veel geleerd

  Voor starters is dit heel fijn. We hebben veel geleerd en meer inzicht gekregen. Dit is heel fijn voor de toekomst.

  30/12/2023 Ceyda, Amersfoort
 • Goed

  Website was goed en overzichtelijk.

  30/11/2023 Sigifredo, Almere

Mis geen enkele rente-update!

Wekelijks: de laagste rentes, slimme hypotheeektips en handige rekentools. Aangevuld met leuke weetjes. Benieuwd? Meld je gratis aan!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

+140.000 abonnees | Wekelijks rente-overzicht + hypotheektips
Extra: ontvang exclusief de renteverwachting 2023