Wijzigen aflossingsvrije hypotheek blijft mogelijk

Huizenbezitters met een aflossingsvrije hypotheek behouden ook na 1 april de mogelijkheid om deze te wijzigen. Wij hebben voor u een aantal alternatieven voor sparen of aflossen.

Aflossingsvrije hypotheek wijzigen

Veel huizenbezitters hebben gebruik gemaakt van de mogelijkheid om voor 1 april hun hypotheek fiscaal gunstig te wijzigen. Zij willen meer zekerheid voor hun hypotheek, vaak om de volgende redenen:

  • Een groot deel (meer dan 50%) van uw hypotheek is aflossingsvrij.
  • Zij hebben een beleggings- of levenhypotheek waardoor het eindkapitaal onzeker is (beleggingsresultaten vallen tegen).
  • De hypotheek is hoger dan de waarde van uw woning (hypotheek onder water).

Uw aflossingsvrije hypotheek wijzigen? Wij helpen u de juiste oplossing kiezen.

Alle aanvragen voor 1 april worden behandeld

Alle aanvragen voor het omzetten van de hypotheek die voor 1 april gedaan zijn, worden alsnog in behandeling genomen. Deze toezegging heeft Minister Blok gedaan nadat duidelijk werd dat duizenden verzoeken hiertoe niet op tijd door de banken verwerkt konden worden.

Mogelijkheden na 1 april

Mogelijk heeft u niet op tijd actie ondernomen. Na 1 april blijft het mogelijk om uw hypotheek te wijzigen voor meer zekerheid. Twee opties lichten we er graag voor u uit.

Sparen blijft mogelijk

Ontevreden over de beleggingsresultaten van uw hypotheek? Het blijft mogelijk om uw leven- of beleggingshypotheek om te zetten naar een spaarvorm. Voorwaarde hierbij is, dat de condities van de hypotheek hetzelfde blijven (inleg, looptijd). Het voordeel van sparen is dat de uitkering op einddatum gegarandeerd is. Deze zal echter lager zijn dan het prognose rentdement van uw huidige hypotheek. Ook kunt u de hypotheekrente in veel gevallen fiscaal blijven aftrekken.

Aflossen hypotheek

Wilt u gaan aflossen? Door te kiezen voor een anuïtaire aflossingsvorm, lost u uw hypotheek binnen de looptijd geheel af.  Wilt u uw hypotheekvorm niet wijzigen, dan kunt u jaarlijks een deel van de hypotheek boetevrij aflossen.

De juiste hypotheekoplossing voor u

Wilt u graag uw hypotheek wijzigen voor meer zekerheid? Wij helpen u in drie stappen de juiste oplossing kiezen:

  1. Geef uw huidige situatie aan ons door.
  2. Wij zoeken de hypotheekoplossing die bij u past.
  3. Wanneer u dat wenst, regelen we de hele omzetting voor u.
    Extra: We controleren meteen of u voldoende beschermd bent voor andere financiële risico’s, bijvoorbeeld bij arbeidsongeschiktheid en overlijden.

 

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.