Block title
Block content

Hypotheekrente overbruggingshypotheek

Van een speciale hypotheek als de overbruggingshypotheek worden door de hypotheekaanbieders geen rentepercentages bekend gemaakt. Deze kunnen we u dus helaas niet tonen. We kunt bij Hypotheek-rentetarieven.nl terecht voor de hypotheekrentes van alle overige hypotheekvormen, bijvoorbeeld de volgende hypotheekvormen: 

Wat is een overbruggingshypotheek?

Een overbruggingshypotheek overbrugt de periode tussen het kopen van een nieuwe woning en het verkopen van de oude woning. In deze periode kunt u  de hypotheek op uw oude woning  nog niet aflossen maar moet u wel al een nieuwe lening aangaan voor de koop van de nieuwe woning. In dit geval biedt een overbruggingshypotheek uitkomst. 

Financieren nieuwe woning

Een overbruggingshypotheek helpt u met het financieren van uw nieuwe woning wanneer uw oude woning nog niet verkocht is. Bij een overbruggingshypotheek biedt u de mogelijkheid om de overwaarde van uw oude woning te lenen om zo de nieuwe woning te financieren. Door de gunstige voorwaarden van overbruggingshypotheek stijgen uw maandlasten beperkt. Wanneer u uw oude huis verkocht heeft lost u het overbruggingskrediet direct af. Zo vangt u de dubbele hypotheeklast en de extra kosten voor het afsluiten van de hypotheek op. 

Bijzondere voorwaarden

Een overbruggingshypotheek kent een aantal bijzondere voorwaarden ten opzichte van een gewone hypotheek.

  • De looptijd is maximaal twee jaar.
  • U kunt boetevrij aflossen.
  • U betaalt geen aflossing, alleen hypotheekrente.
  • Hypotheekrenteaftrek is mogelijk.

Extra kosten

Wanneer u tijdelijk twee hypotheken heeft brengt dat veel onzekerheid met zich mee en ook zorgt het voor een flinke verhoging van de maandlasten. U doet er verstandig aan een hypotheekadviseur te raadplegen en de mogelijkheden op een rijtje te zetten. De hypotheekadviseur kan voor u alle kosten doorberekenen. 

Voordelen Overbruggingshypotheek

  • Vangt dubbele hypotheeklast en extra kosten op.
  • Geen tussentijdse aflossing.
  • Gunstige voorwaarden aflossing: op elk moment en boetevrij.

Nadelen Overbruggingshypotheek

  • Maandlasten worden hoger.
  • Kans op een restschuld als het huis niet binnen twee jaar verkocht wordt.