Hypotheekrente Triodos bank

Een duurzame hypotheek van Triodos

Met een hypotheek bij Triodos kies je voor duurzaam. De geldverstrekker heeft zich namelijk tot doel gesteld om de wereld eerlijker, duurzamer en socialer te maken. Dit gaat bijvoorbeeld van grote projecten, zoals het financieren van duurzame bedrijven tot de kleine details, zoals een biologisch afbreekbaar bankpasje.

Hoe heeft Triodos duurzaamheid vertaald naar de hypotheek?

Hypotheekrente van Triodos

‘Hoe energiezuiniger jouw huis, hoe lager de hypotheekrente’

Met de Triodos Klimaat Plus Hypotheek krijg je rentekorting als jouw huis energiezuinig is. De hoogte van de korting op de hypotheekrente is afhankelijk van het energielabel van het huis.

  • E, F of G Energielabel: je betaalt het reguliere tarief.
  • B, C of D Energielabel: je krijgt 0,10% korting op de hypotheekrente.
  • Energielabel A of lager: je krijgt 0,20% korting op de hypotheekrente.

Naast een hypotheek biedt Triodos de Energiebespaarlening. Daarmee kun je energiebesparende maatregelen aan jouww woning financieren tot een bedrag van € 25.000,-. Voor de Energiebespaarlening betaal je slechts de helft van jouw hypotheekrente bij Triodos.

Kortom het ultieme doel is een nul-op-de-meter huis. Helemaal energieneutraal dus. Om dit doel te bereiken kunnen klanten van Triodos een nul-op-de-meter-advies krijgen.

Hypotheekvoorwaarden van Triodos

Terug naar de hypotheken van Triodos. Hoe zit het met de voorwaarden? We noemen enkele highlights:

  • Een hypotheekofferte van Triodos is 9 maanden geldig. Daarbij ben je beschermd tegen rentestijgingen, maar profiteer je wel van rentedalingen.
  • Bij aflossen daalt de hypotheekrente automatisch mee.