Hoe vergelijken wij?

Deze website is een initiatief van NBG. Wij staan ingeschreven in het Wft-register van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) onder nummer: 12042801. Dagelijks helpen we onze klanten met het maken van financieel verantwoorde keuzes die bij hen passen. Dit doen we onder ander met deze informatieve website.

Wat doen we voor u? 

Met deze website wil NBG consumenten objectief informeren over hypotheken en interesseren voor de dienstverlening van NBG (of een van onze geselecteerde partners).

Het is niet mogelijk om via deze website direct financiële producten af te sluiten. Wanneer u dat wenst kan NBG, rechtstreeks of via een van onze geselecteerde partners, u helpen met financieel advies en bemiddeling met de aanbieder van uw keuze. Hiervoor vult u het aanvraagformulier in. Om u goed van dienst te kunnen zijn vragen we u om vooraf uw wensen en adresgegevens aan ons door te geven.

Zo komt de rentevergelijking tot stand

  • Deze website vergelijkt uitsluitend rentetarieven. De website vergelijkt geen hypotheekproducten of hypotheekvoorwaarden.
  • De rentetarieven worden dagelijks aangeleverd door een onafhankelijke partij die deze verzamelt bij de hypotheekverstrekkers.
  • Vervolgens worden de rentetarieven door ons in de rentevergelijking geplaatst. Eventuele kortingen passen we direct toe.
  • Voor een overzichtelijke rentevergelijking worden de rentetarieven gesorteerd per rentevaste periode, en per hypotheekvorm.
  • We tonen zowel de rentes van de aanbieder onder Nationale Hypotheek Garantie (NHG) als met de laagste risicoklasse op basis van de verhouding hypotheek ten opzichte van marktwaarde; deze verhouding kan verschillen per aanbieder.
  • Enkel de hoogte van de hypotheekrente bepaalt de plaats in de rentevergelijking. 

Let op!

De kosten van een hypotheek worden niet uitsluitend bepaald door de hypotheekrente. Houd bij een hypotheekvergelijking ook rekening met uw eigen financiële positie en de voorwaarden van de hypotheek. 

Wat vergelijken we?

Deze website toont alle rentetarieven die openbaar gemaakt worden door de hypotheekverstrekkers, dat komt neer op ongeveer 95% van de actieve hypotheekverstrekkers. Per hypotheekverstrekker worden alle producten getoond. Wanneer een hypotheekverstrekker verschillende producten aanbiedt per rentevaste periode of per hypotheekvorm wordt in de rentevergelijking het product met het laagste rentetarief getoond. Deze website vergelijkt momenteel de rentetarieven van de volgende aanbieders: ABN-AMRO, AEGON, Allianz, Argenta, asr, Attens Hypotheken, bijBouwe, BLG Wonen, BNP Paribas, Centraal Beheer, Colibri, Florius, Hypotrust, ING, IQwoon, Lloyds Bank, Merius, MoneYou, MUNT Hypotheken, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Obvion, Rabobank, RegioBank, Robuust Hypotheken, SNS Bank, Syntrus Achmea, Tellius, Tulp Hypotheken, Venn Hypotheken, Vista Hypotheken en Woonfonds Hypotheken.

Onze verdienwijze

NBG is volledig eigenaar en enige belanghebbende van deze website. De informatie op de website wordt op geen enkele wijze beïnvloed door derden, ook wordt voor het tonen van de informatie geen beloning ontvangen van derden. Onze rentevergelijking is daarmee 100% onafhankelijk. Naast het informeren over hypotheken en hypotheekrente wil NBG consumenten ook interesseren voor verdere dienstverlening via geselecteerde partners, bijvoorbeeld het geven van advies of het aanvragen van een hypotheekofferte. Wanneer u een aanvraagformulier invult nemen we contact met u op of brengen we u in contact met een van onze geselecteerde partners. Hiervoor ontvangen wij een eenmalige vergoeding.

Waardering website

Wij vragen onze bezoekers regelmatig om onze website te beoordelen. Voor een goed beeld van de wijze waarop Hypotheek-Rentetarieven wordt gewaardeerd, verwijzen we u naar Kiyoh. Lees ook: privacy statement en disclaimer.