Hypotheekrente Triodos bank

Een duurzame hypotheek van Triodos

Met een hypotheek bij Triodos kiest u voor duurzaam. De geldverstrekker heeft zich namelijk tot doel gesteld om de wereld eerlijker, duurzamer en socialer te maken. Dit gaat van grote projecten, zoals het financieren van duurzame bedrijven tot de kleine details, zoals een biologisch afbreekbaar bankpasje.

Hoe heeft Triodos duurzaamheid vertaald naar de hypotheek?

Hypotheekrente van Triodos

‘Hoe energiezuiniger uw huis, hoe lager de hypotheekrente’

Met de Triodos Klimaat Plus Hypotheek krijgt u rentekorting als uw huis energiezuinig is. De hoogte van de korting op de hypotheekrente is afhankelijk van het energielabel van het huis.

  • Energielabel E, F of G: u betaalt het hoogste tarief.
  • Energielabel B, C of D: u krijgt 0,10% korting op de hypotheekrente.
  • Energielabel A of lager: u krijgt 0,20% korting op de hypotheekrente.

Naast een hypotheek biedt Triodos de Energiebespaarlening. Daarmee kunt u energiebesparende maatregelen aan uw woning financieren tot een bedrag van € 25.000,-. Voor de Energiebespaarlening betaalt u slechts de helft van uw hypotheekrente bij Triodos.

Het ultieme doel is een nul-op-de-meter huis. Helemaal energieneutraal dus. Om dit doel te bereiken kunnen klanten van Triodos een nul-op-de-meter-advies krijgen.

Hypotheekvoorwaarden van Triodos

Terug naar de hypotheken van Triodos. Hoe zit het met de voorwaarden? We noemen enkele highlights:

  • Een hypotheekofferte van Triodos is 9 maanden geldig. Daarbij bent u beschermd tegen rentestijgingen, maar profiteert u wel van rentedalingen.
  • Bij aflossen daalt de hypotheekrente automatisch mee.