Aanvangsschuld

Wat is aanvangsschuld?

Het woord aanvangsschuld zegt het eigenlijk al; het is de schuld waarmee u de hypotheek aanvangt. Het is dus de hoogte van de oorspronkelijke hypotheek. Bij de aanvangsschuld kunnen meerdere kosten meegerekend worden, bijvoorbeeld wanneer u kiest om de kosten koper, een verbouwing of een verzekering in uw hypotheek mee te financieren. Afhankelijk van uw eigen situatie kunt u uw aanvangsschuld bepalen.

Aflossen

Wanneer u kiest voor een hypotheek waarin in u gedurende de looptijd niets aflost, dan blijft de hypotheekschuld gelijk aan de aanvangsschuld. Voorbeelden van hypotheken waarbij de hypotheekschuld gelijk blijft aan de aanvangsschuld zijn:


Zoals u ziet zijn er veel hypotheken waarbij tijdens de looptijd niets wordt afgelost en de hypotheekschuld dus gelijk blijft aan de aanvangsschuld. Met deze populaire constructie is het namelijk mogelijk om gedurende de gehele looptijd optimaal te profiteren van de hypotheekrenteaftrek. Op Hypotheek-rentetarieven.nl kunt u eenvoudig uw hypotheekrenteaftrek berekenen.

Gerelateerde begrippen:
Hypotheeksom

Uw hypotheek oversluiten?

Bereken of oversluiten voor u voordelig is.

Uw eerste woning kopen

Ontvang de beste hypotheek voor starters.

Overwaarde opnemen?

Ontdek uw mogelijkheden met overwaarde.