Depotrente

Wat is depotrente?

Depotrente is de rente uit een bouwdepot. Door de hypotheeksom in een bouwdepot te storten kunt u onnodige kosten voorkomen.

Wanneer u een nieuwbouwwoning koopt, zijn de werkzaamheden vaak nog niet begonnen. Ondanks het feit dat uw huis nog niet opgeleverd is, moet u toch beginnen met het aflossen van uw hypotheek. Dit zorgt voor onnodige hypotheekkosten

Rente uit bouwdepot

U betaalt uw nieuwe woning in verschillende stappen.

  • Ten eerste betaalt u de grond waar het huis op gebouwd gaat worden.
  • Vervolgens betaalt u de bouwer (of projectontwikkelaar) in vastgestelde termijnen, al naar gelang de oplevering.

Om onnodige hypotheekkosten te voorkomen kunt u de hypotheeksom in een bouwdepot storten. U ontvangt tijdens de looptijd van de bouw, rente over het bedrag dat nog niet betaald is aan de bouwer. Deze rente wordt ook wel depotrente genoemd.

Geen onnodige hypotheekkosten

De depotrente is gelijk aan de hypotheekrente. Zo betaalt u geen onnodige hypotheekkosten. U betaalt alleen rente over het bedrag dat is overgemaakt aan de bouwer (of projectontwikkelaar).

De depotrente is met andere woorden de rente die u betaalt of ontvangt, wanneer uw geld in een depot staat. Een andere omschrijving is ook wel een bouwdepot. Een bouwdepot kan voorkomen bij de financiering van een nieuwbouwwoning of een bestaande woning.

Gerelateerde begrippen:
Bouwdepot nieuwbouw
Bouwdepot verbouwing
Bouwfinanciering
Bouwrente en projectrente
Bouwtermijnen

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor u voordelig is.

Overwaarde

Uw mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken uw laagste hypotheekrente.