Depotrente

Wat is depotrente?

Depotrente is de rente uit een bouwdepot. Door de hypotheeksom in een bouwdepot te storten kan je onnodige kosten voorkomen.

Wanneer je een nieuwbouwwoning koopt, zijn de werkzaamheden vaak nog niet begonnen. Ondanks het feit dat jouw huis nog niet opgeleverd is, moet je toch beginnen met het aflossen van jouw hypotheek. Dit zorgt voor onnodige hypotheekkosten

Rente uit bouwdepot

Je betaalt jouw nieuwe woning in verschillende stappen.

  • Ten eerste betaal je de grond waar het huis op gebouwd gaat worden.
  • Vervolgens betaal je de bouwer (of projectontwikkelaar) in vastgestelde termijnen, al naar gelang de oplevering.

Om onnodige hypotheekkosten te voorkomen kan je de hypotheeksom in een bouwdepot storten. Je ontvangt tijdens de looptijd van de bouw, rente over het bedrag dat nog niet betaald is aan de bouwer. Deze rente wordt ook wel depotrente genoemd.

Geen onnodige hypotheekkosten

De depotrente is gelijk aan de hypotheekrente. Zo betaal je geen onnodige hypotheekkosten. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat is overgemaakt aan de bouwer (of projectontwikkelaar).

De depotrente is met andere woorden de rente die je betaalt of ontvangt, wanneer jouw geld in een depot staat. Een andere omschrijving is ook wel een bouwdepot. Een bouwdepot kan voorkomen bij de financiering van een nieuwbouwwoning of een bestaande woning.

Gerelateerde begrippen:
Bouwdepot nieuwbouw
Bouwdepot verbouwing
Bouwfinanciering
Bouwrente en projectrente
Bouwtermijnen

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.