Block title
Block content

Wat is instaprente?

De instaprente is een rentesoort met een zeer korte looptijd, meestal een periode voor 1 of 2 jaar). De instaprente heeft een aantrekkelijk rentetarief. De instaprente wordt ook wel startrente of oriëntatierente genoemd.

Instapfaciliteit

Bij het afsluiten van een hypotheek krijgt u vaak een instaprente aangeboden.  U kunt zonder kosten op ieder moment overstappen naar een langere rentevastperiode gedurende deze periode van instaprente. Dit wordt de instapfaciliteit genoemd.

Als u kiest voor een hypotheek met instapfaciliteit dan profiteert van een aantrekkelijk rentetarief. Ook heeft u de mogelijkheid om de rente op het laagste punt vast te leggen. Wanneer u bijvoorbeeld verwacht dat de rente binnen een jaar flink zal gaan dalen, dan is de instaprente een goed idee, omdat u dan uw hypotheek een jaar later tegen een veel gunstiger rentetarief kunt vastzetten.

Rentelokkertje

Vaak is het zo dat banken en andere hypotheekverstrekkers een lage instaprente aanbieden om klanten binnen te halen, en deze dan later een hoger rentetarief laten betalen als de rentevastperiode is afgelopen.

Deze bekende hypotheekvalkuil wordt een rentelokkertje genoemd. Trap hier niet in! Lees ook het artikel over andere hypotheekvalkuilen.

Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties: