Vereniging Eigen Huis

Wat is Vereniging Eigen Huis?

De Vereniging Eigen Huis (VEH) is een belangenvereniging voor particulieren die een eigen woning bezitten. De vereniging is opgericht in 1974 en heeft ongeveer 700.000 leden. Niet alleen komt de vereniging op voor de belangen van eigenhuisbezitters, ze bieden ook enkele diensten aan zoals contractbeoordeling, collectieve kortingen en keuringen.

Vereniging Eigen Huis

Speerpunten Vereniging Eigen Huis

Een van de speerpunten van de Vereniging Eigen Huis is hypotheken. Met onderzoek en actie voeren probeert de vereniging de politiek en de banken te beïnvloeden in het voordeel van de huizenbezitter. De Vereniging Eigen Huis claimt bijvoorbeeld invloed te hebben gehad op de verlaging van de overdrachtsbelasting. Deze belastingverlaging bespaart huizenkopers veel extra kosten.

Kritische consument

Een kritische consument zoekt niet alleen naar een lage hypotheekrente, maar houdt ook de verrichtingen van belangenorganisaties zoals de Vereniging Eigen Huis in de gaten. Er valt namelijk veel te besparen op jouw hypotheek wanneer je kritisch bent, bijvoorbeeld door het oversluiten van jouw hypotheek.

Gerelateerde begrippen:
Overdrachtsbelasting

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.