Block title
Block content
Eerste Nederlandse banken verhogen rente
  Door: roel 3990 keer gelezen
Voor het eerst in lange tijd hebben Nederlandse banken de hypotheekrente verhoogd. Gezien de economische ontwikkelingen zullen meer geldverstekkers volgen en hun tarieven verhogen.

ING en Obvion (dochtermaatschappij van Rabobank) hebben hebben als eerste de hypotheekrente te verhoogd.

  • ING heeft de hypotheekrente vanaf 5 jaar rentevast verhoogd met 0.1% en vanaf 7 jaar met 0,2%.
  • Obvion heeft de hypotheekrente vanaf 15 jaar vast met 0.2% verhoogd.

Update: Ook Rabobank en Argenta verhogen de hypotheekrente. Dit zijn respectivelijk de marktleider en de belangrijkste prijsvechter op de Nederlandse markt.

Gezien de economische groei komt deze renteverhoging niet als een verrassing. De stemming onder beleggers is positief en dit zorgt voor een stijging van de marktrentes, onder andere 10 jaars staatslening. Deze kapitaalmarktrente is een belangrijke graadmeter voor de tarieven van lange rentevastperiodes, bijvoorbeeld 10 jaar rentevast.

De verwachting is dat wanneer deze economische groei doorzet, meer geldverstrekkers hun tarieven verhogen. Het eerste voor hun lange rentevastperiodes.

De hypotheekrente is de afgelopen maanden gedaald naar een historisch laag niveau. Wie overweegt om de huidige lage hypotheekrente vast te leggen, moet de ontwikkelingen nu scherp in de gaten houden.Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
  • Laagste hypotheekrente garantie
  • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking

Reacties

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Wil graag op de hoogte blijven van hypotheek rente stijging of daling ivm. variabele hypotheek rente.

Beste heer of mevrouw De Jong, u kunt zich inschrijven voor de Rentemail via https://www.hypotheek-rentetarieven.nl/aanvragen/rentemail U ontvangt dan wekelijks de actuele tarieven en het belangrijkste nieuws met betrekking tot de hypotheekrente. Met vriendelijke groet, Roel van Oirschot (Hypotheek-Rentetarieven)

Onprofessionele webpagina. Informatie klopt niet (rente is niet verhoogd, maar juist verlaagd: rabo; en dit jaar ook alleen maar verlagingen bij obvion gezien). En taalfouten: 'verhoogd' moet zijn 'verhoogt'.
Wordt deze site serieus genomen?

Beste heer van Harten, bedankt voor uw feedback. Uw eerste punt moet ik echter tegenspreken. Een aantal geldverstrekkers hebben in mei wel degelijk hun tarieven verhoogd. Omdat dit de eerste verhogingen in maanden zijn, heb ik hier bericht aan gewijd. Met daarbij de nuancering, dat wanneer de stijging van de kapitaalmarktrente niet doorzet, dit een eenmalige actie kan zijn. Dit lijkt nu te gebeuren en Rabobank heeft inderdaad de tarieven verlaagd. Ik wijs u graag op onze hypotheekrenteverwachting, waar we de renteontwikkeling op de voet volgen (https://www.hypotheek-rentetarieven.nl/nieuws/hypotheekrente-verwachting...). Wat betreft de taalfout: dit is onvergeeflijk en dit heb ik direct aangepast. Met vriendelijke groet, Roel van Oirschot (Hypotheek-Rentetarieven)

Beste Roel,
November as loopt mijn 10 jaars hypotheektermijn bij RABO af;
ik verwacht in augustus een nieuw aanbod van hen.
Moet ik nu (medio juni) al om een 10 jaars aanbod vragen of is het zinniger augustus af te wachten?

Beste Gerbrand, u ontvangt inderdaad 3 maanden voor het einde van de rentevastperiode een nieuw voorstel van de geldverstrekker. Let hier zelf op, niet elke geldverstrekker is hierin even secuur. Vervolgens kunt u dit aanbod vergelijken met de beste hypotheekrente in de markt. Als u niet akkoord bent kunt u zonder boeterente overstappen. Stapt u eerder over dan betaalt u een boeterente. Ik kan u geen advies geven, hiervoor is meer kennis van uw situatie nodig. Daarbij geef ik in onze hypotheekrente verwachting (https://www.hypotheek-rentetarieven.nl/nieuws/hypotheekrente-verwachting-2015) aan dat de tarieven mogelijk beperkt stijgen. Wel is het zinvol om de actuele hypotheekrente te volgen. Roel van Oirschot (Hypotheek-Rentetarieven)

roel ik heb een tuinbouw bedrijf mijn schuld bedraagt minder dan de executie waarde wat voor rente hangt hier aan vast als ik morgen zou over stappen