Kabinet verlengt ruime grens NHG-hypotheek

Woningmarkt stimuleren

Aanvankelijk zou de grens voor NHG-hypotheken per 1 januari 2012 terug gebracht worden naar het oude niveau van € 265.000,-. Om de woningmarkt te stimuleren heeft de Minister besloten de verruiming van de NHG-grens te verlengen. Het is tot 1 juli 2012 mogelijk te profiteren van een ruime grens voor een hypotheek met NHG.

Stapsgewijs teruggebracht

Na 1 juli 2012 zal de grens voor een NHG-hypotheek stapsgewijs worden teruggebracht naar het oude niveau. Tot 1 juli 2013 ligt de NHG-grens nog op € 320.000,-. Vanaf juli 2013 wordt de grens voor een NHG-hypotheek verlaagd naar € 290.000,- en pas medio 2014 is de NHG-grens weer op het oude niveau.

Extra zekerheid én rentekorting

Een hypotheek die onder de Nationale Hypotheek Garantie valt heeft twee belangrijke voordelen. Een NHG-hypotheek biedt extra zekerheid en een aantrekkelijke rentekorting. Een hypotheek met NHG biedt meer zekerheid door een overbrugging te bieden bij betalingsproblemen en een eventuele restschuld kwijt te schelden. Daarbij krijgt u bij een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie een rentekorting die kan oplopen tot 0,8%. Dit scheelt u jaarlijks enkele honderden euro’s.

Interesse in een hyptheek met NHG? Wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.