Meer details over goedkope Duitse hypotheek bekend

Of de komst van de Duitse Volksbank Emmerich-Rees tot een hypotheekrente-oorlog leidt valt nog te bezien. Inmiddels zijn meer details bekend over de Duitse bank met de lage hypotheekrente.

Update 30 mei 2013: Nieuwe goedkope Duitse hypotheek in Nederland

Kleine eerste stap

Een week geleden maakten we u attent op de toetreding van Volksbank Emmerich-Rees op de Nederlandse hypotheekmarkt. De bank wil de concurrentie met Nederlandse hypotheekaanbieders aangaan met hypotheekrentes die gemiddeld 0,45% lager liggen. 
 
Volksbank Emmerich-Rees gaat de komende tijd slechts voor 25 miljoen euro aan hypotheken verstrekken. Dit komt neer op zo’n 70 objecten. Dit is een kleine eerste stap in vergelijking met de 5 miljard aan hypotheken die maandelijks in Nederland worden verstrekt .

Hoge eisen

Volksbank Emmerich-Rees stelt hoge eisen wanneer u in aanmerking wilt komen voor een voordelige hypotheek. De bank richt zich in eerste instantie op het hogere segment van de markt die buiten de NHG-normen valt. De hypotheek moet minimaal 265.000 euro bedragen. Een andere vereiste is dat u flink wat eigen geld meebrengt. Volksbank Emmerich-Rees financiert namelijk maar tot 75% van de marktwaarde. Ook moet u verplicht maandelijks een deel van de hypotheek aflossen. De hypotheek is daarom oninteressant voor de meeste starters

Lage rente en veilig

Een belangrijk voordeel van de hypotheken van Emmerich-Rees is de lage hypotheekrente. Deze zit ver onder de hypotheekrente van de Nederlandse hypotheekaanbieders zoals Rabobank. Ook vallen de bankproducten van Emmerich-Rees onder het Duitse depositogarantiestelsel. Dit garantiestelsel dekt 100% van de spaartegoeden in plaats van de maximaal 100.000 euro in Nederland.

Uitbreiding van de diensten

De Duitse Volksbank Emmerich-Rees richt zich in eerste instantie op het hogere segment van de hypotheekmarkt. Wanneer dit een succes wordt sluit de bank een verdere uitbreiding van de financiële diensten op de Nederlandse markt niet uit. Meer concurrentie is uiteindelijk altijd gunstig voor de kritische hypotheekconsument.
Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.