Meer hypotheek voor startende tweeverdieners

Tweeverdieners meer hypotheek

Op advies van het Nibud heeft de NHG de woonquote verlaagd. Dit is het deel van het inkomen dat maximaal besteed mag worden aan de woonlasten. Om dit te compenseren mag nu een derde van het inkomen van de partner worden meegeteld in wat per persoon maximaal mag worden geleend. Zo meldt de Volkskrant naar aanleiding van een gesprek met Karel Schiffer, directeur van Waarborgfonds Eigen Woningen.Tweeverdieners kunnen zo een hogere maximale hypotheek lenen.  

Eenverdieners iets minder hypotheek

De daling van de woonquote is iets in het nadeel van de eenverdieners. Zij kunnen volgend jaar iets minder hypotheek krijgen. Het gaat hierbij om eenverdieners die 40.000 euro of per jaar verdienen.
 
Hypotheek-rentetarieven.nl kan voor u vrijblijvend uw maximale hypotheek berekenen. Zo weet u precies waar u aan toe bent. 

Rentekorting én extra zekerheid met NHG

Met een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie krijgt u extra zekerheid en een mooie rentekorting. Mocht u onverhoopt problemen krijgen met het betalen van de hypotheek dan zorgt de NHG er in eerste instantie voor dat u in uw huis kunt blijven wonen. Mocht het nodig zijn dat u uw huis verkoopt dan betaalt de NHG een eventuele restschuld. Ook krijgt u met een NHG-hypotheek een mooie rentekorting. Deze rentekorting kan oplopen tot 0,8% en dat betekent jaarlijks honderden euro’s voordeel.   
 
Interesse in een NHG-hypotheek? Kijk snel voor meer infomatie over de Nationale Hypotheek Garantie.
Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.