Block title
Block content

Hypotheekrente Recreatiewoning Hypotheek

Voor uw recreatiewoning kunt u een hypotheek afsluiten, maar dit is aan voorwaarden gebonden. Hierbij kunt u kiezen voor verschillende hypotheekvormen zoals een aflossingsvrije hypotheek en een annuiteiten hypotheek. Voor de hypotheekrente van deze hypotheekvormen kijkt u in ons handige renteoverzicht.

Wat is een Recreatiewoning Hypotheek?

Een recreatiewoning is populair als tweede huis om de weekenden en de vakantie te kunnen vertoeven in een andere omgeving. Ook wordt een recreatiewoning regelmatig gebruikt als hoofdverblijf. Het is goed om te weten dat u een recreatiewoning kunt financieren met een hypotheek. Zo kunt u voordelig wonen op uw favoriete plek.

Aantal voorwaarden

Met een recreatiewoning hypotheek moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. 

  • Gemeente moet permanente bewoning schriftelijk bevestigen.
  • Deel van de financiering moet u uit eigen zak betalen. 
  • Niet elke hypotheekaanbieder biedt een recreatiewoning hypotheek aan.

Let op: dit zijn algemene voorwaarden die bij de meeste aanbieders van recreatiewoning hypotheken gelden. De hypotheekverstrekkers hebben daarnaast nog enkel aanvullende eisen. Een hypotheekadviseur kan met u nagaan of u aan deze aanvullende eisen voldoen. 

Aan voorwaarden voldaan?

Als eenmaal uw gemeente goedkeuring heeft gegeven en u heeft hypotheekaanbieder gevonden dan kunt u gaan profiteren van de voordelen van een hypotheek. Zo heeft u ook met een recreatiewoning hypotheek recht op hypotheekrenteaftrek en kunt kiezen uit alle hypotheekvormen en rentevastperiodes. U kunt de financiering van uw recreatiewoning dus helemaal afstemmen op uw financiële situatie.

Let op: als permanente bewoning niet is toegestaan, vervalt het recht op hyptoheekrenteaftrek. 

Verhuur mogelijk

Een recreatiewoning kan ook een goede investering zijn. Door een recreatiewoning te verhuren kunt u een aardig centje bijverdienen. Sommige hypotheekverstrekkers bieden zelfs de mogelijkheid om de BTW tijdelijk voor te financieren.

Voordelen Recreatiewoning Hypotheek

  • Financiering met de huidige lage hypotheekrente
  • Ruime keuze uit hypotheekvormen en rentevastperiodes
  • Is de recreatie woning uw permanente woonplek, dan is hypotheekrenteaftrek mogelijk. U heeft hiervoor toestemming van de Gemeente nodig.

Nadelen Recreatiewoning Hypotheek

  • Geen volledige financiering.
  • hypotheekrenteaftrek is niet mogelijk als het een tweede woning betreft.
  • Beperkt aantal hypotheekaanbieders
  • De recreatiewoning moet aan verschillende voorwaarden voldoen.