Block title
Block content
Block title
Block content
Nieuwe namen in het hypotheekrente overzicht
  Door: roel 25236 keer gelezen
Overzicht van de nieuwe hypotheekaanbieders met ervaringen en de actuele hypotheekrente.

Meer hypotheekaanbieders

In het hypotheekrente-overzicht zien we veel nieuwe hypotheekaanbieders. Vanwege het goede rendement en de beperkte risico's betreden ze de Nederlandse hypotheekmarkt. Dit is een positieve ontwikkeling. Meer concurrentie zorgt voor een lagere hypotheekrente. Op dit moment telt Nederland 28 geldverstrekkers.

Update: 31 januari 2017

Argenta

ArgentaArgenta is snel een vaste waarde geworden in Nederland. Deze van oorsprong Belgische geldverstrekker biedt momenteel de laagste variabele hypotheekrente van Nederland. Argenta hecht veel waarde aan een lage hypotheek in verhouding tot de woningwaarde. De bank is daarin typisch Belgisch. Ook treedt Argenta maar beperkt op de voorgrond met reclames, maar laat de hypotheekrente spreken.

Hypotheekrente Argenta >>>


Lloyds Bank

LloydsLloyds Bank is van oorsprong een Engelse bank. In Nederland was alleen de dochter-bank, Bank of Scotland, bekend. In 2014 zijn de activiteiten van beide banken samengevoegd en bieden ze hypotheken aan onder de naam Lloyds Bank. Na een flitsende start is Lloyds nu wat teruggezakt in het hypotheekrente-overzicht. Lloyds Bank is online sterk. De website van Lloyds biedt bijvoorbeeld verhelderende berekeningen.

Hypotheekrente Lloyds Bank >>>


NIBC Direct

Hypotheekaanbieders: NIBCNIBC Direct is onderdeel van de NIBC Bank. Deze bank heeft tot de crisis geopereerd onder de naam Zwitserleven. Sinds 2013 verstrekt NIBC weer hypotheken onder de eigen naam. De bank biedt hypotheken aan van 1 jaar vast tot 20 jaar vast, maar is daarin niet echt concurerend. De hypotheekaanbieder gaat voor simpel, duidelijk en zeker. NIBC voegt de daad bij het woord door automatisch een lagere rente te rekenen bij aflossen.

Hypotheekrente NIBC Direct >>>


Start uw hypotheekvergelijking De beste hypotheekrente voor u uitgezocht

Munt Hypotheken

MuntMunt Hypotheken is sinds 2014 actief op de hypotheekmarkt. Het kapitaal van deze geldverstrekker wordt bijeengebracht door diverse pensioenfondsen. Als frisse wind, belooft Munt Hypotheken de zaken snel, no nonsense en goed te regelen. Voorlopig spelen ze op safe door een aantrekkelijke hypotheekrente te bieden op de lange rentevastperiodes.

Hypotheekrente Munt Hypotheken >>>


Tellius

hypotheekaanbieders TelliusHet merk Tellius is in 2014 in de markt gezet door het pensioenfonds Syntrus Achmea, zelf al 50 jaar ervaring in de hypotheekmarkt. Tellius biedt op dit moment een lage hypotheekrente voor 30 jaar vast. In hun uitingen is Tellius minder uitgesproken. De hypotheekaanbieder richt zich op veiligheid en een goede dienstverlening. Update: Tellius stopt voorlopig met hypotheken.

Hypotheekrente Tellius >>>


Attens Hypotheken

Attens hypothekenHet label Attens hypotheken is in de markt gezet in samenwerking met Pensioenfonds Zorg en Welzijn. Attens biedt enkel hypotheken aan de eigen achterban, dus (oud-)leden van het pensioenfonds. Met een lage hypotheekrente op de lange rentevast periodes en unieke voorwaarden (o.a. bij onregelmatige inkomsten), biedt Attens hypotheken op maat van de doelgroep

Hypotheekrente Attens Hypotheken >>>


Venn Hypotheken

Venn hypothekenVenn Hypotheken is een initiatief van het Britse Venn Partners. De financiering van deze geldverstrekker komt van institutionele beleggers. Venn hypotheken biedt ruime mogelijkheden voor flexwerkers, uitzendkrachten en bij een tijdelijk contract met intentieverklaring, u krijgt daarbij dezelfde hypotheekrente. De hypotheekrente wordt automatisch aangepast bij aflossen. Bij Venn Hypotheken kunt u kiezen uit 1 jaar vast tot en met 20 jaar vast en de aflosvormen annuitair, lineair en aflossingsvrij.

Hypotheekrente Venn Hypotheken >>>


bijBouwe

hypotheekaanbieders: bijBouwebijBouwe is begonnen als online hypotheekaanbieder. Een hypotheek van Bijbouwe kan geheel online en zonder advies worden afgesloten. Inmiddels zijn de producten ook via een onafhankelijke adviseur verkrijgbaar. Bij bijBouwe kunt u kiezen uit de annuïteitenhypotheek, lineaire hypotheek en de aflossingsvrije hypotheek. bijBouwe biedt momenteel de laagste hypotheekrente 10 jaar vast.

Hypotheekrente bijBouwe >>>


IQWOON

nieuwe hypotheekaanbieder IQWOONOp 19 juli is IQWOON gestart. Achter de nieuwe aanbieder van hypotheken zit een grote investeerder die de komende anderhalf jaar 800 miljoen wil investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt. Met een scherpe hypotheekrente, met name onder NHG, moet dit lukken. Verder belooft IQWOON de klant centraal te stellen en moderne voorwaarden voor nu en later.

Hypotheekrente IQWOON >>>


Merius Hypotheken

Merius HypotheekSinds 1 september is Nederland een geldverstrekker rijker, Merius Hypotheek. De nieuwe aanbieder biedt een scherpe rente op de lange rentevastperiodes, waaronder 20 jaar vast. Verder biedt Merius hypotheken een aantal concurrerende voorwaarden.

Hypotheekrente Merius Hypotheek >>>


Voordelen en risico's nieuwe geldverstrekkers

De toetreding van nieuwe geldverstrekkers heeft voordelen, maar brengt ook risico's met zich mee. Deze nieuwkomers hebben vaak een lage hypotheekrente en scherpe voorwaarden. Daarmee zetten ze de traditionele banken onder druk om ook scherper te prijzen.

Het belangrijkste nadeel is dat deze nieuwe geldverstrekkers zich relatief eenvoudig weer van de markt kunnen terugtrekken, bijvoorbeeld als andere beleggingen meer opleveren. Bestaande klanten kunnen dan op kosten worden gejaagd. Lees meer: Hypotheek bij onbekende geldverstrekker: wel of niet doen?

Niet rechtstreeks afsluiten

Deze nieuwkomers hebben geen uitgebreid distributiekanaal met kantoren. U kunt de hypotheek dus niet rechtstreeks bij de geldverstrekker afsluiten. In plaats daarvan werken deze geldverstekkers nauw samen onafhankelijke advieskantoren. Wie wil profiteren van deze lage hypotheekrente van deze hypotheekaanbieders, kan terecht bij de onafhankelijke hypotheekadviseur. U krijgt er dan meteen een hypotheekvergelijking bij.

Toetreders in 2017

Jungo

Jungo heeft in 2016 een vergunning gekregen om hypotheken aan te bieden in Nederland. Dit is bijzonder omdat deze start-up een deel van de hypotheek financiert middels crowdfunding. Dit betekent dat particulieren kunnen investeren in een hypotheek. Dit moet zorgen voor een lagere hypotheekrente en een interessant rendement. Jungo is nog niet gestart met het verstrekken van Crowdfund hypotheken. Lees meer over de crowdfund hypotheek.

Tulp Hypotheken

Tulp Hypotheken zou in mei 2016 starten. Net als bij veel nieuwe hypotheekaanbieders komt de financiering van institutionele beleggers. De Nederlandse hypotheekmarkt is echter zo populair, dat Tulp al voor de introductie in gesprek is met een bedrijf dat een aanzienlijk belang wil nemen in de geldverstrekker. De introductie is hierdoor uitgesteld.

Reacties

Reactie toevoegen

Filtered HTML

  • Global tokens will be replaced with their respective token values (e.g. [site:name] or [current-page:title]).
  • Toegelaten HTML-tags: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.

Jammer dat je nog steeds zo'n dure nutteloze tussen persoon verplicht nodig hebt bij het afsluiten van een simpele lening. Waarom mag ik dat zelf niet regelen, zo moeilijk is dat niet, copy van inkomsten, taxatie rapportje en meer is er niet nodig. Moet toch net als een persoonlijke lening zelf te regelen zijn, ik heb dat verschil nooit zo begrepen, U wel?.

Beste heer of mevrouw Geerts. Met de vergelijking met een persoonlijke lening heeft u zeker een punt. De AFM schat echter de impact van een hypotheek op iemands financiën groter. Ook wordt de hypotheek, ook al zijn de aflosvormen eenvoudiger geworden, gezien als een ingewikkeld financieel product. De AFM stelt daarom advies verplicht. Er is echter een uitzondering in de vorm van een 'Execution Only' hypotheek, waarbij de aanvrager 'zelf het advies doet'. De AFM stelt als voorwaarde dat de aanvrager een kennis- en ervaringstoets maakt. Hier vindt u meer informatie: http://www.hypotheek-rentetarieven.nl/aanvragen/execution-only Met vriendelijke groet, Roel van Oirschot (Hypotheek-Rentetarieven).

Geachte heer,

krijg uw mailing al.Ik denk aan oversluiten .Wat zijn laagste oversluitkosten , als bv. taxatie ,notaris ç boete (rest 1 van de 5 jaren) etc. Waar en bij wie ?
Kun je bij verkoop project waarop hypotheek betrekking heeft , afgesloten hypotheek 'meenemen'naar nieuwe woning , dwz. zijn nieuwe condities te verwachten , ook als omstandigheden in essentie bedrag gelijk blijven ?? .Denk aan zelfde die we hebben alleen nieuwe periode .
Is nog lagere rente logisch ??

Ik kan me vinden in het commentaar van mevr. Geerts m.b.t. de verplichte tussenpersonen. Ik zit in een redelijk overzichtelijke situatie met een flinke overwaarde, maar beperkt inkomen. Een professioneel adviesburo heeft geen uitkomst kunnen bieden om op een of andere wijze de overwaarde (het dubbele van de lopende hypotheek) of een
of andere manier te gelde te maken als aanvulling op ons pernsioen onder verwijzing naar allerlei gewijzigde regels van de overheid. Gezien de "vergrijzing" in Nederland vind ik dit een gemis resp. lacune en dupeert dit meerdere ouderen.