Block title
Block content
Overwaarde huis opnemen: juist nu interessant
  Door: roel 10828 keer gelezen
Met de huizenprijs op recordhoogte, een historisch lage rente en banken die graag meewerken, is overwaarde opnemen interessant. Daar kan verandering in komen als gevolg van de coronacrisis.

Uw overwaarde te gelde maken

De afgelopen jaren is de huizenprijs naar recordhoogte gestegen. Vrijwel alle huizenbezitters staan momenteel ‘op winst’, oftewel u heeft overwaarde. Ook door (structureel) af te lossen bouwt u overwaarde op.

U kunt deze overwaarde voor verschillende doeleinden te gelde maken. U kunt uw kinderen helpen met een hypotheek, uw pensioen aanvullen, een tweede huis kopen of een verbouwing of energie besparende maatregelen financieren.

Overwaarde huis opnemen? Bereken vrijblijvend uw mogelijkheden

Hypotheekproducten speciaal voor overwaarde

Banken hebben verschillende financiële producten ontwikkeld, speciaal voor 'overwaarde'. Daar kunt u nu slim gebruik van maken

Zo is de verzilverhypotheek opnieuw geïntroduceerd voor een aanvulling op het pensioen. Voor pensioengerechtigden geldt verder dat banken vaker toetsen op werkelijke last. Dit in plaats van de strengere inkomensnormen die ingaan rondom het pensioen.

Voor huizenbezitters die energiebesparende maatregelen nemen, zijn de hypotheeknormen verruimd. Daarnaast komt u bij verschillende banken in aanmerking voor rentekorting, als de woning aan de duurzaamheidseisen van de bank voldoet.

Overwaarde opnemen juist nu interessant

Er zijn meer redenen waarom het juist nu interessant is om je overwaarde op te nemen. De hypotheekrente is nog altijd historisch laag. Ook hebben banken vooralsnog geen grootschalige aanpassingen in het acceptatiebeleid doorgevoerd, als gevolg van de coronacrisis.

Daar kan verandering in komen. De hypotheekrente loopt momenteel op, waardoor overwaarde opnemen duurder wordt. Daarnaast is het niet ondenkbaar dat de acceptatienormen strikter worden als de economische omstandigheden verslechteren. Ook valt volgend jaar de huizenprijsstijging naar verwachting lager uit.

Hierdoor kan het interessant zijn om juist nu in actie te komen als u uw overwaarde wilt opnemen. Bereken hier vrijblijvend uw mogelijkheden.Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
  • Laagste hypotheekrente garantie
  • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking

Reactie toevoegen

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • Adressen van webpagina's en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
  • Regels en paragrafen worden automatisch gesplitst.