Buitenlandhypotheek

Wat is een buitenlandhypotheek?

Een buitenlandhypotheek is een Nederlandse hypotheek waarmee je een woning in het buitenland kunt financieren. Je kunt om verschillende redenen kiezen voor een huis in het buitenland. Je wilt misschien genieten van de omgeving, het warme klimaat of een gunstig belastingklimaat. Wat de reden ook mag zijn de woning moet wel gefinancierd worden. 

Om maar meteen met de deur in huis te vallen, het zal niet gemakkelijk zijn om een Nederlandse hypotheek te krijgen voor een woning die in het buitenland staat. Banken staan hier namelijk niet om te springen, dit omdat zij weinig zicht hebben op het onderpand. Een woning die in het buitenland staat is altijd een groter risico voor de bank. Dit in tegenstelling tot enkele jaren geleden, toen waren er meerdere banken die een woning in het buitenland financierde.   

Kan ik een hypotheek krijgen voor een woning in het buitenland?

Mocht er een bank zijn die een woning die in het buitenland staat wilt financiering dan zal dit uitkomen op maatwerk. Voor een hypotheek in het buitenland worden op dit moment geen standaard producten aangeboden. 

Wat zijn de mogelijkheden om een woning in het buitenland te financieren?

Een hypotheek afsluiten voor een woning in het buitenland wordt vaak lastig. Maar gelukkig zijn er ook andere mogelijkheden om de woning te financieren: 

  • overwaarde opnemen
  • persoonlijke lening
  • vrij spaargeld

Vraag advies

Heb je jouw droomhuis gevonden in het buitenland en ben je op zoek naar een passende financieringsvorm? Informeer naar de mogelijkheden, onze hypotheekadviseurs zijn onafhankelijken en kunnen onderzoeken wat het beste bij jouw situatie past.