Krediethypotheek

Vergelijk de actuele rente voor de krediethypotheek. De laagste hypotheekrente vraag je direct aan door op offerte te klikken. Gegarandeerd de goedkoopste krediethypotheek.

Maatschappij Product Dekking Rente
Vandaag bijgewerkt
Op basis van jouw parameters hebben wij geen passend hypotheekproduct gevonden. We helpen je graag persoonlijk verder via onze hypotheekvergelijking.

Wat is een krediethypotheek?

Met de krediethypotheek kunt extra geld opnemen binnen de hypotheek. Deze hypotheekvorm is te vergelijken met een doorlopend krediet met jouw woning als onderpand. De rente die je betaalt is lager dan bij een doorlopend krediet, maar hoger dan de hypotheekrente bij andere hypotheekvormen. Je betaalt alleen rente over het bedrag dat je ook daadwerkelijk geleend heeft.

Krediethypotheek

Limiet

Je spreekt met de bank een limiet af en daarbinnen kunt je altijd extra geld opnemen uit jouw hypotheek. Deze limiet wordt vastgesteld aan de hand van je inkomen, de executiewaarde en de overwaarde van jouw woning. Ook kun je de hypotheek weer aflossen wanneer jij dat wilt.

Extra geld

Zo heb je met een krediethypotheek altijd extra geld om je woning in te richten of voor onverwachte uitgaven. Je kunt deze hypotheek bijvoorbeeld sluiten als de waarde van de woning hoger is dan jouw hypotheek. Een krediethypotheek kan interessant zijn voor bestaande huizenbezitters met een overwaarde op hun woning en de behoefte aan extra geld.

Voordelen krediethypotheek

  • Flexibel geld opnemen en aflossen binnen een bepaalde limiet.
  • Lage rente in vergelijking met doorlopend krediet.
  • Rente aftrekbaar voor bepaalde uitgaven.

Nadelen krediethypotheek

  • Verplichte variabele rente.
  • Maximaal hypotheekbedrag wordt bepaald door het onderpand.