Aantal huizen per koper stijgt opnieuw

Update: de actuele woniningmarktcijfers.

Voorzichtig optimisme

Het voorzichtige optimisme bij makelaars kan zijn veroorzaakt door het gestegen aantal verkopen in de maand oktober. In oktober werden 11.385 woningen verkocht, zo’n 9 procent meer dan in september. Van een kentering is nog geen sprake, want deze stijging in aantal verkopen deed zich een jaar eerder in oktober ook voor.

Ommekeer in november

In vergelijking met oktober vorig jaar werden nu 38,12 procent minder woningen verkocht. In makelaarskringen wordt reikhalzend uitgekeken naar het totaal aantal woningverkopen over de maand november. Over het algemeen is men licht optimistisch over de aantal verkopen voor de maand november. De cijfers voor november worden rond 21 december verwacht. Een echte opleving van de woningmarkt wordt pas rond februari – maart 2010 verwacht.

Lichte stijging woningprijzen

De prijzen van de koopwoningen, die nu bijna 8 procent lager liggen dan een jaar eerder, stegen wel licht ten opzicht van de vorige maand. De gemiddelde prijs in september bedroeg € 233.504,-, terwijl het gemiddelde in oktober op € 238.827,- lag. Dit gemiddelde liep wat op omdat er voor het eerst sinds lange tijd weer meer interesse was voor vrijstaande huizen. Het aantal verkochte vrijstaande woningen steeg in oktober met maar liefst 19 procent ten opzichte van september.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.