BNP Paribas stopt met verstrekken hypotheken

De hypotheekverstrekker BNP Paribas biedt vanaf 1 januari 2012 geen hypotheken meer aan. Dat meldt de Volkskrant vandaag. De Franse bank noemt als redenen de strengere wet- en regelgeving en de verslechterende marktomstandigheden.

Gevolgen bestaande klanten

Klanten van BNP Paribas met een hypotheek hebben inmiddels bericht ontvangen van de bank. Daarin staat  zij geen gevolgen zullen ondervinden van het besluit om te stoppen met het aanbieden van hypotheken. Ook blijft de dienstverlening van BNP Paribas gedurende de hele looptijd van de hypotheek bestaan. 

Groeier op hypotheekmarkt

Volgens cijfers van de Volkskrant was BNP Paribas de snelste groeier op de Nederlandse hypotheekmarkt met een marktaandeel van 6,1%. Toch kwam de bank niet voor in de recente top 10 van hypotheekverstrekkers, zoals Rabobank en ABN AMRO. Dat komt omdat BNP Paribas voornamelijk white label hypotheken aanbood. Dit betekent dat andere aanbieders de producten van de bank aanbieden onder hun eigen naam.   

Scherpe hypotheekrente

BNP Paribas bood regelmatig een scherpe hypotheekrente met name voor hypotheken met een korte rentevaste periode, zoals de variabele rente en de 1 jaar rentevast hypotheek

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.