BTW op verbouwingen naar 6 procent

BTW op verbouwingen naar 6 procentDemissionair ministers De Jager (Financiën) en Van Middelkoop (Wonen) willen zo de huizenmarkt vanaf oktober fors stimuleren. De Jager zou de plannen eigenlijk op Prinsjesdag bekendmaken, maar stelt dat er nu geen tijd te verliezen is. De tijdelijke BTW-verlaging geldt van 1 oktober 2010 tot 1 juli 2011.

“De economie lijkt zich stilaan te herstellen, maar u ziet dat de bouwsector achter blijft. Dit pakket aan maatregelen is een belangrijke duw in de rug”, aldus de CDA-bewindsman.

Dubbele hypotheekrenteaftrek blijft behouden

De Jager rekt ook de termijn op voor de dubbele. Zo kunnen huizenbezitters tot 2013 de hypotheekrente van zowel hun nieuwe als hun oude huis van de belasting aftrekken, als het oude huis nog niet verkocht is. Ook verruimt hij de termijn voor het afdragen van een beperkte overdrachtsbelasting. Mensen die volgend jaar een huis kopen en het binnen twaalf maanden doorverkopen, hoeven zo alleen belasting af te dragen over de eventuele winst die er met die verkoop wordt gemaakt.

Starterslening

De starterslening, een regeling die het voor jongeren makkelijker moet maken om een eigen huis te kopen, is in juni dit jaar opgeraakt. Ondanks dat het ministerie van VROM het wil stimuleren dat starters een huis kunnen kopen, wordt deze regeling niet verlengd.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.