Duitse bank biedt lage hypotheekrente voor Nederlandse markt

De Duitse Volksbank Emmerich-Rees biedt per 1 oktober hypotheken aan in Nederland. Dat meldt de Telegraaf. Volgens de krant gaat de Duitse bank de concurrentie aan met rentetarieven die gemiddeld 0,45% lager liggen dan de hypotheekrente van Nederlandse banken.

Update 30 mei 2013: Nieuwe goedkope Duitse hypotheek in Nederland

Eisen

De Volksbank Emmerich-Rees opent geen kantoor in Nederland, maar biedt haar diensten aan via een financieel adviesbedrijf uit Utrecht. Wanneer u wilt profiteren van de lage hypotheekrente moet uw hypotheek aan een aantal eisen voldoen. Zo moet de hypotheek minimaal 265.000 euro bedragen en moet u verplicht maandelijks een deel van de hypotheek aflossen.

Hypotheekrenteoorlog

Of deze zet van de bank direct tot een hypotheekrenteoorlog leidt valt nog te bezien. Wel kan het een impuls zijn tot meer concurrentie op de hypotheekmarkt. Dit is gunstig voor u omdat de hypotheekrente daardoor kan dalen. De Telegraaf schrijft dat de hoge hypotheekrente consumentenorganisaties al geruime tijd een doorn in het oog is. De belangenorganisaties beschuldigen de hypotheekverstrekkers zelfs van prijsafspraken.
 
Bent u benieuwd naar de laagste hypotheekrente op dit moment? Bekijk dan het actuele hypotheekrente-overzicht.   
 
Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.