Een ander geluid: de hypotheek crisis in Amerika is voorbij!

Absolute dieptepunt bereikt 

Cyrille Moulle Berteaux (wie kent hem niet), managing partner van Traxis partners uit New York stond vorige maand op de voorpagina van het “editorial” gedeelte van de Wall Street Journal om zijn mening voor het voetlicht te brengen. In het kort kwam het er op neer dat hij er van overtuigd is dat het absolute dieptepunt bereikt is en dat het nu alleen nog maar omhoog zal gaan met de huizen prijzen. Niet noodzakelijk een terugkeer naar de prijzen van rond 2005 maar wel een aanmerkelijk herstel.

Meer huizen verkocht

Sinds 2005 worden er 62 % minder huizen verkocht in de VS. Maar de reden waarom er volgens hem nu stabilisatie op zal treden is het feit dat de Amerikanen zich gewoonweg de huizenprijzen weer kunnen veroorloven. Het was allemaal te duur geworden en dat is nu niet meer het geval. Iemand die nu voor het eerst een huis koopt is in Amerika ongeveer 31 % van zijn inkomen kwijt aan de woonlasten. Dat was ook zo in de jaren negentig. Een terugkeer naar normale waarden dus volgens de heer Berteaux. Een positief teken in deze context is dat in april er weer 8,2 % meer nieuwe huizen zijn verkocht.

Nieuw geluid

Een interessant nieuw geluid maar andere experts vinden zijn zienswijze veel te optimistisch en wijzen op het groot aantal onverkochte huizen wat nog steeds op de markt is in Amerika en de neerwaarts druk die een dergelijke voorraad onverkocht onroerend goed op de prijzen heeft. Het blijft natuurlijk koffiedik kijken, over een jaar weten we meer.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.