Block title
Block content
  Door: roel 5342 keer gelezen
De afgelopen week hebben twee organisaties cijfers naar buiten gebracht over de huizenprijs. Bij zowel het Kadaster als bij ING waren de cijfers somber. De huizenprijs blijft dalen.

Cijfers Kadaster

Het Kadaster heeft becijfert dat de woningen in september 2011 gemiddeld 2,9% goedkoper waren dan dezelfde maand vorig jaar. De prijsdaling is daarmee een fractie groter dan vorige maand. De prijsdaling van het woningtype twee-onder-één-kap was het grootst en de prijsdaling was het laagst bij een tussenwoning. Ook tussen de provincies heeft het Kadaster een verschil in de prijsdaling waargenomen. De prijsdaling in Friesland en Zeeland was het hoogst en de prijsdaling in Overijssel het laagst.

Cijfers ING Economisch Bureau

Het ING Economisch Bureau kwam de afgelopen week met cijfers over de huizenmarkt. Dat meld InFinance.nl op haar website. Het ING Economisch Bureau becijfert dat de huizenprijs sinds 2008 met 9,2% is gedaald. In de grote steden lijkt de huizenprijs over het dieptepunt heen te zijn. Als reden noemt InFinance.nl de bevolkingsgroei in de grote steden. Men verwacht daarom dat de prijsverschillen tussen de grote steden en de rest van Nederland toeneemt. Volgend jaar verwacht het ING Economisch Bureau een verdere daling van de huizenprijs met 2,5%.

Heeft uw hypotheek een update nodig of zoekt u degelijk hypotheekadvies. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze deskundige hypotheekadviseurs.Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
  • Laagste hypotheekrente garantie
  • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking