Huizenprijs blijft dalen

Cijfers Kadaster

Het Kadaster heeft becijfert dat de woningen in september 2011 gemiddeld 2,9% goedkoper waren dan dezelfde maand vorig jaar. De prijsdaling is daarmee een fractie groter dan vorige maand. De prijsdaling van het woningtype twee-onder-één-kap was het grootst en de prijsdaling was het laagst bij een tussenwoning. Ook tussen de provincies heeft het Kadaster een verschil in de prijsdaling waargenomen. De prijsdaling in Friesland en Zeeland was het hoogst en de prijsdaling in Overijssel het laagst.

Cijfers ING Economisch Bureau

Het ING Economisch Bureau kwam de afgelopen week met cijfers over de huizenmarkt. Dat meld InFinance.nl op haar website. Het ING Economisch Bureau becijfert dat de huizenprijs sinds 2008 met 9,2% is gedaald. In de grote steden lijkt de huizenprijs over het dieptepunt heen te zijn. Als reden noemt InFinance.nl de bevolkingsgroei in de grote steden. Men verwacht daarom dat de prijsverschillen tussen de grote steden en de rest van Nederland toeneemt. Volgend jaar verwacht het ING Economisch Bureau een verdere daling van de huizenprijs met 2,5%.

Heeft uw hypotheek een update nodig of zoekt u degelijk hypotheekadvies. Maak vrijblijvend een afspraak met één van onze deskundige hypotheekadviseurs.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.