Hypotheekbeslissingen beter aan vrouw overlaten?

Hand op de knip

Wanneer het goed gaat met de economie staan mannen voorop om geld uit te geven. Wanneer het slechter gaat met de economie zijn mannen de eerste die de hand op de knip houden. Dat meldt de Telegraaf naar aanleiding van het onderzoek. Een mogelijke oorzaak van dit verschil is dat mannen vaker dan vrouwen in sectoren werken die gevoelig zijn voor economische ontwikkelingen. Mannen hebben daarom meer te verliezen in economisch slechte tijden en hebben meer te winnen wanneer het economisch goed gaat.

Hypotheekbeslissingen

Kunnen hypotheekbeslissingen nu beter aan mannen of vrouwen worden overgelaten? De economie heeft invloed op uw hypotheek, bijvoorbeeld de huizenmarkt of de hypotheekrente. De economische gevoeligheid van mannen zou hen daarom betere hypotheekbeslissers maken. Maar een hypotheek is ook een langlopend financieel product waarbij u zelf kunt kiezen hoeveel financiële risico’s u loopt. Een meer nuchtere houding helpt volgens ons om betere beslissingen omtrent uw hypotheek te maken. Na dit onderzoek denken wij daarom dat hypotheekbeslissingen beter aan de vrouw kunnen worden overgelaten. Bent u het hiermee eens of oneens? Bespreek het vanavond met uw partner.
 
Voor goed hypotheekadvies kunt u uiteraard wel bij ons terecht. Onze deskundige hypotheekadviseurs helpen u de juiste beslissingen te nemen over uw hypotheek. 
Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.