Block title
Block content
  Door: roel 4838 keer gelezen
Kunnen beslissingen over de hypotheek beter door mannen of vrouwen gemaakt worden? Een onderzoek van het Economisch Bureau van ING roept bij ons deze vraag op. Uit het onderzoek blijkt dat mannen heftiger reageren op economische ontwikkelingen dan vrouwen.

Hand op de knip

Wanneer het goed gaat met de economie staan mannen voorop om geld uit te geven. Wanneer het slechter gaat met de economie zijn mannen de eerste die de hand op de knip houden. Dat meldt de Telegraaf naar aanleiding van het onderzoek. Een mogelijke oorzaak van dit verschil is dat mannen vaker dan vrouwen in sectoren werken die gevoelig zijn voor economische ontwikkelingen. Mannen hebben daarom meer te verliezen in economisch slechte tijden en hebben meer te winnen wanneer het economisch goed gaat.

Hypotheekbeslissingen

Kunnen hypotheekbeslissingen nu beter aan mannen of vrouwen worden overgelaten? De economie heeft invloed op uw hypotheek, bijvoorbeeld de huizenmarkt of de hypotheekrente. De economische gevoeligheid van mannen zou hen daarom betere hypotheekbeslissers maken. Maar een hypotheek is ook een langlopend financieel product waarbij u zelf kunt kiezen hoeveel financiële risico’s u loopt. Een meer nuchtere houding helpt volgens ons om betere beslissingen omtrent uw hypotheek te maken. Na dit onderzoek denken wij daarom dat hypotheekbeslissingen beter aan de vrouw kunnen worden overgelaten. Bent u het hiermee eens of oneens? Bespreek het vanavond met uw partner.
 
Voor goed hypotheekadvies kunt u uiteraard wel bij ons terecht. Onze deskundige hypotheekadviseurs helpen u de juiste beslissingen te nemen over uw hypotheek. 


Ontvang een persoonlijk hypotheekaanbod

Ontvang vrijblijvend een persoonlijk hypotheekaanbod in de volgende situaties:Expert Tip
Op zoek naar de beste hypotheek? Laat nu uw mogelijkheden doorrekenen. Uit 458 producten van alle 39 aanbieders in Nederland, selecteren we de beste opties.
  • Laagste hypotheekrente garantie
  • 100% onafhankelijk & vrijblijvend
  • Binnen 24 uur duidelijkheid
Benieuwd? Start hier uw vergelijking