Hypotheekrente 10 jaar vast onder 4 procent

De hypotheekrente voor de 10 jaar vast hypotheek is voor het eerst in 3 jaar weer onder de 4% gedoken. Delta Lloyd zorgt daarmee voor een flinke renteverlaging. Een buitenkans voor starters.

4% grens

Het is alweer een tijd geleden dat de hypotheekrente 10 jaar vast onder de denkbeeldige 4% grens lag. Voor het laatst in november 2010 om precies te zijn. Daarna schommelde dit rentetarief een aantal jaar tussen de 4.60% en de 4,20%.

Renteverlaging Delta Lloyd

Nu zorgt Delta Lloyd voor een flinke renteverlaging voor de populaire 10 jaar vast hypotheek. Bij deze verzekeraar kunt u nu een hypotheek afsluiten met een hypotheekrente van 3,95%. Delta Lloyd biedt ook voor andere rentevaste periodes zeer concurrerende tarieven.

Buitenkans voor starters

De lage hypotheekrente van Delta Lloyd is een buitenkans voor starters die op het punt staan om hun eerste woning te kopen. Het rentetarief geldt namelijk voor de anuïtaire hypotheek waarmee de hypotheekrente fiscaal aftrekbaar is.

Argenta voorbij

Delta Lloyd gaat met deze renteverlaging Agenta voorbij. De Belgische bank had de afgelopen tijd een abonnement op de laagste hypotheekrente. Argenta veroverde daarmee een plekje in de top 10 van grootste hypotheekaanbieders. Of Delta Lloyd ook die ambitie heeft, is de vraag. Het bewijst wel dat de concurrentie op de Nederlandse hypotheekmarkt van de kleine aanbieders moet komen.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.

8.2
8.2 uit 2806 reviews. 90% beveelt ons aan!
 • Ontzettend bedankt met de hulp

  Erg goede informatie ontvangen.

  12/03/2023 Karima, Rotterdam
 • Zeer correct

  Alle gemaakte afspraken werden keurig nagekomen.

  12/03/2023 Wijnand Hooft, HAREN GN
 • Kort telefoongesprek

  N.a.v. mijn ingevulde vragenlijst werd ik meteen deskundig te woord gestaan. Uitkomst was negatief maar ik vond het plezierig dat dit ook kort en accuraat werd uitgelegd.

  03/03/2023 Bart, Landhorst

Mis geen enkele rente-update!

Wekelijks: de laagste rentes, slimme hypotheeektips en handige rekentools. Aangevuld met leuke weetjes. Benieuwd? Meld je gratis aan!
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

+140.000 abonnees | Wekelijks rente-overzicht + hypotheektips
Extra: ontvang exclusief de renteverwachting 2023