Hypotheekrente het laagste sinds 3 jaar

De gemiddelde hypotheekrente staat op dit moment op het laagste niveau in drie jaar. Dit is het moment voor starters en huizenbezitters om hun woonlasten flink te verlagen. Wat zijn uw mogelijkheden?

Rente en huizenprijs laag

De gemiddelde hypotheekrente was sinds 2011 niet zo laag als nu. Dat meldt onderzoeksbureau Moneyview in de Telegraaf. De verschillende tarieven zijn de afgelopen jaren met 1 procentpunt gezakt. Deze ontwikkeling, samen met de lage huizenprijs, maakt een eigen woning nu wel heel betaalbaar.

Uw kansen

Voor starters en huizenbezitters is dit het moment om de woonlasten flink te verlagen.

  • Door de hypotheek over te sluiten naar een lagere hypotheekrente kunnen huizenbezitters hun woonlasten verlagen.
  • Voor starters is een eigen woning nu heel betaalbaar. Nu huren steeds duurder wordt, is een eigen woning extra aantrekkelijk.
  • Ook huizenbezitters die willen verhuizen kunnen nu profiteren van de lage hypotheekrente in combinatie met de lage huizenprijs.

Eerst vergelijken

Uit het onderzoek van Moneyview wordt duidelijk dat het loont om de hypotheekrente te vergelijken. Voor de populaire 10 jaar rentevast hypotheek kunt u nu uitkomen op een tarief van 3,70%. Bij de traditionele grootbanken (Rabobank, ABN AMRO en ING) betaalt u van 4,05% tot 4,20% rente. Vergelijk dus eerste de hypotheekrente voordat u bij uw bank binnenstapt.

Hypotheekrenteverwachting

Zoals u in onze hypotheekrente verwachting kunt lezen, verwachten we dat de hypotheekrente voorlopig op dit lage niveau blijft. Met name in de eurozone worden diverse maatregelen genomen om de economische crisis het hoofd te bieden. Zo wordt de leenrente laag gehouden om de economie te stimuleren. Dit zorgt voor de lage hypotheekrente van dit moment. Zolang de crisis niet voorbij is, blijft de rente op het huidige lage niveau.

De huizenprijs stabiliseert

De verwachting is dat de huizenprijs in 2014 stabiliseert. Dat voospellen de economen van onder andere Rabobank en ING. Of de prijzen daarna weer gaan stijgen moet nog blijken. Door strengere hypotheekregels kan minder geleend worden. Dit heeft waarschijnlijk een drukkend effect op de huizenprijs.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.