Hypotheekrente prognose 2011

Prognose hypotheekrente 2011 kortlopende rentes

OHypotheekrente 2011 prognosender een kortlopende hypotheekrente verstaan we een variabele hypotheekrente of een vaste rente tot maximaal 1 jaar. Wanneer we naar huidige economische markt kijken, zien we dat deze licht herstellend is. Financieel experts verwachten dan ook een klein economisch herstel.

Door landen als Griekenland en sinds kort Ierland, is enige voorzichtigheid geboden. Ook de onzekerheid rond landen als Spanje en Portugal zal er voor zorgen dat de ECB de rente nog een tijdje laag houdt. De voorspelling voor de kortlopende hypotheekrente is licht dalend tot status quo.

Prognose hypotheekrente 2011 langlopende rentes

Wanneer u een hypotheek met een langlopende rentevastperiode kiest (5, 10, 20 of 30 jaar vast), is dit een hypotheek met een langlopende hypotheekrente.

Wat zijn de verwachtingen voor de langlopende hypotheekrente voor 2011?
We kunnen hier dezelfde factoren aanhalen die van invloed zijn voor de kortlopende hypotheekrente. Er wordt een licht positief economisch herstel verwacht. Daarbij komt de onzekerheid rond de reeds gesteunde Europese landen.
Experts uit de financiële wereld verwachten dan ook voor de langlopende rente erg kleine schommelingen.

Uiteindelijk kunnen we stellen dat de langlopende rentevaste percentages licht stijgen of gelijk zullen blijven.

Wat is een goede keuze voor mij?

Bij een hypotheek met variabele rente heeft u meer risico, omdat u alle rentestijgingen en -dalingen zelf dient op te vangen. Bij een lening met vaste rente, kunt u niet profiteren van een dalende hypotheekrente.

Aangezien bij de huidige prognose de rente laag is en een licht dalende trend vertoont, kan het toch interessant zijn om te kiezen voor een variabele rente of een korte rentevastperiode.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.