Jungo scherpt laagste hypotheekrente flink aan

Jungo heeft de laagste hypotheekrente flink aangescherpt. Daarmee opent de nieuwkomer bekend van de crowdfundhypotheek opnieuw de aanval op de concurrentie.

Update: Jungo heeft bekend gemaakt (voorlopig) geen nieuwe hypotheken te verstrekken.

De crowdfundhypotheek van Jungo

Vorig jaar heeft Jungo de eerste crowdfundhypotheek gesloten. Met deze nieuwe hypotheek wil de geldverstrekker een nieuwe generatie huizenkopers aanspreken. Met de crowdfundhypotheek kan iedereen investeren in een deel van de hypotheek.

Bij een geslaagde crowdfundcampagne krijgt de koper korting op de hypotheekrente. De investeerders kunnen rekenen op een mooi rendement. Het is een sympathiek initiatief en volgens de consumentenbond een ‘goed doortimmerd concept’.

Jungo verlaagt de hypotheekrente

Alle innovatie ten spijt, de hypotheekrente zal grotendeels bepalen of Jungo de competitie met de traditionele banken aankan. Op dat vlak heeft de nieuwkomer nu ook flinke een stap gezet. Door een recente renteverlaging biedt Jungo nu de laagste hypotheekrente 30 jaar vast. Ook bij de rentevaste periode van 20 jaar is de rente scherp.

De hypotheekrente van Jungo die we in ons renteoverzicht tonen is overigens nog zonder korting. Deze krijgt u als het laatste deel van de koopsom (80% tot 100%) middels crowdfunding is gefinancierd. Ook zonder korting is de rente scherp te noemen.

Heeft u interesse in een hypotheek van Jungo?Start vrijblijvend een hypotheekaanvraag

Laat u niet afschrikken door crowdfunding

Wie interesse heeft in een hypotheek van Jungo moet zich vooral niet laten afschrikken door crowdfunding. Met een getekende hypotheekofferte weet u namelijk zeker dat de hypotheek doorgaat, ongeacht of de campagne slaagt.

Daarnaast helpt Jungo met het opzetten van de crowdfundcampagne, waar u vervolgens een personal touch aan kunt toevoegen. Een anonieme campagne is echter ook mogelijk.

Jungo past niet bij iedereen

Ondanks de aantrekkelijke hypotheekrente en laagdrempelige crowdfunding, past Jungo niet bij iedereen. Dit komt voornamelijk door de maandelijkse kosten (á € 30,-) die naast de hypotheekrente in rekening worden gebracht. Deze beheervergoeding heeft een grote impact op de maandlast bij een lage hypotheeksom. Bij een hogere hypotheeksom heeft u juist profijt van een vast vast bedrag per maand, in plaats van een verrekening van de kosten in de hypotheekrente.

Daarnaast biedt Jungo een aantal specifieke hypotheekproducten (nog) niet aan:

Mogelijk dat deze hypotheken later wel worden aangeboden. Jungo streeft immers naar een marktaandeel van 5%.

Heeft u interesse in een hypotheek van Jungo?

Past Jungo bij u, dan kunt u nu rekenen op een scherpe hypotheekrente. We nemen Jungo dan ook  graag mee in onze onafhankelijke hypotheekvergelijking. Daarmee weet u zeker welke geldverstrekker voor u de beste keuze is.

Dit artikel is geschreven door Roel van Oirschot

Oversluiten

Bereken of oversluiten voor jou voordelig is.

Overwaarde

Je mogelijkheden met overwaarde?

Woning kopen?

Huis kopen? Bereken je laagste hypotheekrente.

Plaats een reactie

Vliegensvlug de laagste hypotheekrente?

Ontvang geheel vrijblijvend een hypotheekberekening op basis van jouw situatie en wensen.